„Csiszolhatatlan gyémánt”
Kultúra
2020. okt. 6.

„Csiszolhatatlan gyémánt”

Oláh Ibolya volt a póZdium tegnap esti, nyolcadik állomásának vendége.

Az énekesnő, dalszerző nemcsak életéről beszélt, hanem énekelt is a nézőknek, hiszen mint kiderült a zene az első számú szerelme. Az est helyi közreműködője ezúttal az ÓMI Zenés Színház Társulatának egyik tagja Berki Alex volt.

Berki Alex már általános iskolás korában elkezdett komolyabban foglalkozni a zenével. 2017-ben csatlakozott az ÓMI Zenés Színház Társulatához, és azóta oszlopos tagja az egyesületnek. A fiatalember két dal előadásával is emelte az Ózdi Városi Televízió szuperprodukciójának hangulatát. Tegnap este már a nyolcadik állomásához érkezett a póZdium. A vírushelyzetre való tekintettel a közönségnek is szigorú szabályokat kellett betartania: kötelező volt a maszkhasználat. Bár az arcokon nem látszódott a reakció, azért időnként hangos nevetés tört ki a nézőtéren. A sztárvendég ezúttal Oláh Ibolya énekesnő, dalszerző volt, aki szókimondásával, lázadó jellemével ejtette rabul a hallgatóság szívét.

„Nem azért választottam ezt a szakmát, mert a pénz motivál, hanem azért, mert szerelmes lettem ebbe a pályába. Szeretem a zenét, és az én első szerelmem az a zene. Mindig megsértem a párjaimat, amikor megkérdezik, hogy nem én vagyok az első szerelmed? Nem. A zene az első. Persze úgy szeretek dolgozni, hogy élvezem is, és fizetést is kapok. Szerintem ez a normális. Én soha nem vágytam a gazdagságra” - mondta Oláh Ibolya, énekesnő, dalszerző.

Bukovinszky Zsolt, az est házigazdája kérdezte a sajtóval való kapcsolatáról is, amelyet igyekszik kizárni az életéből. Szó volt arról is, hogy a 2003-2004 közt zajló Megasztár hozta népszerűséget hogyan sikerült feldolgoznia, de kiderült az is, hogy Presser Gábor miért jellemezte csiszolhatatlan gyémántként. Az énekesnő jelenleg Női posta című önálló estjébe fekteti energiáit. Eddig öt albuma jelent meg. Oláh Ibolya végül énekelt is. Elhangzott az Anyának című szerzemény, majd pedig a Voltam Ibojka CD-s könyv címadó dala, ami tulajdonképpen róla szól.

Az Oláh Ibolyával készült teljes beszélgetést az Ózdi Városi Televízió novemberben tűzi műsorra. Így azok sem maradnak le semmiről, akik tegnap nem tudtak részt venni a beszélgetésen. A póZdium 26-án folytatódik, akkor Udvaros Dorottya színművésznő érkezik Ózdra. Ingyenes jegyek az Olvasó jegypénztárában október 14-én, szerdán 16 órától igényelhetőek.