Jó gyakorlatok
Város
2021. jan. 20.

Jó gyakorlatok

Promóciós videó készül városunkról.

A forgatás előzménye, hogy az önkormányzat tavaly részt vett a Klímabarát Települések Szövetsége által kiírt pályázaton. A sikeres szereplésnek köszönhetően Ózd, a kis- és középvárosok mezőnyében 2020. novemberében Klímabarát Díjban részesült. Ennek része a most készülő, néhány perces kisfilm is.

A Polgármesteri Hivatal épületében fogadta a Klímabarát Települések Szövetségének képviselőit ma délelőtt Janiczak Dávid polgármester. A budapesti székhelyű szervezet munkatársai egy promóciós videó elkészítése miatt érkeztek városunkba, amelyben Ózd klímavédelmi tevékenységét mutatják be. Mindez része a tavaly novemberben elnyert Klímabarát Díjnak, amelyre az önkormányzat még 2020-ban pályázott.

„A Klímabarát Díj elnyerése után a stáb arról készít egy videó anyagot, hogy mire büszkék az ózdiak, és mit valósítottunk meg az elmúlt időszakban, ami a klíma- és a környezetvédelem terén kiemelkedő. Ezeket fogják ma rögzíteni, és a szakmai kollégáimmal is beszélgetnek róla. Február közepére, végére ígértek egy videó anyagot, amit közzé fognak tenni, és népszerűsíteni fognak. Ezzel is Ózd város hírnevét öregbítve” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A szervezet az ünnepélyes díjátadót a járványhelyzet függvényében, egy későbbi időpontban szervezi majd meg. Ezért honlapjukon korábban egy videót tettek közzé, amelyben az eredményekről tájékoztattak. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott Klímabarát Díj pályázatra négy kategóriában jelentkezhettek a résztvevő önkormányzatok. Ózd a kis- és középvárosok mezőnyében indult a megmérettetésen.

„Ózd Város Önkormányzata kapcsán két dolgot emelnék ki, amelyért a Klímabarát Díj bírálóbizottsága nagyon pozitívnak értékelt. Az egyik az az, hogy az önkormányzat nagyon kreatívan a lakosság, és a helyi civilek bevonásával igyekszik klímabarát, környezetbarát fejlesztéseket megvalósítani. A másik pedig az, hogy az önkormányzat törekszik arra, hogy ezek a fejlesztések összekapcsolódjanak, és egy integrált egészként valósuljanak meg a településen” - nyilatkozta Teveli-Horváth Dorottya, a Klímabarát Települések Szövetségének szakmai vezetője.

A szövetség munkatársai elsőként az Ózd feliratnál készítettek felvételeket. Itt Janiczak Dávid polgármester többek között a város klímavédelmi akciótervéről, és az energiahatékonyságról beszélt. Ezt követően az Atomium szobros körforgalom mellett haladó kerékpárútnál álltak meg, de az Ózdi Horgásztó is helyet kapott a forgatási helyszínek között. A hamarosan elkészülő videót a Klímabarát Települések Szövetsége kommunikációs csatornáin népszerűsíti majd.