Célkeresztben a Drótos-tető – továbbra is nagy népszerűségnek örvend a szabadidős pihenőhely.
Város
2022. máj. 17.

Célkeresztben a Drótos-tető – továbbra is nagy népszerűségnek örvend a szabadidős pihenőhely.

Idén már ezerötszázan látogattak ki a Drótos-tetőre. A fiatalabb korosztály szívéhez is egyre közelebb áll a pihenőhely.

A Drótos-tető településünk egyik legnépszerűbb helyszíne. Egyedülálló a kilátás, valamint az egynyári virágoktól kezdve a legkülönbözőbb fákig minden megtalálható. Változatos elrendezést igyekeztek kialakítani, így arborétum és közösségi jellege is van a szabadidős pihenőhelynek.

Az itt dolgozók mindent megtesznek azért, hogy megfelelő környezet fogadja az ide kilátogatókat, így most az évszaknak megfelelően a fűnyírási munkálatok élveznek elsőbbséget. Ám a közel öt hektáros területet nem egyszerű gondozni.

 „Folynak a karbantartási munkálatok itt a Drótos-tetőn, egy hatalmas nagy területet kell rendben tartania az ÓVI dolgozóinak, fűnyírással, gyomirtással és egyéb közterület rendezési munkálatokkal, hiszen idén is már ezerötszázan látogattak ki ide a területre, többségükben gyermekek. Ebben az esztendőben egy nagyobb fejlesztés is meg fog valósulni, hiszen az ide kivezető út egy teljesen új aszfaltréteget fog kapni. Most pedig az egyeztetés során megbeszéltük, hogy a mellette lévő vízelvezető árkot is ki kell tisztítani, valamint tereprendezési munkálatokat kell még végrehajtani, hogy biztosan jó állapotban maradhasson az elkészült út.” - mondta Janiczak Dávid, polgármester

 A közelmúltban egy kis átalakításon esett át a bejárat melletti terület. Bár már korábban is volt itt egy salakos parkoló, de a szabad ég alatt a nagy melegben az autók nagyon felforrósodtak.

 „Ezért úgy gondoltuk, hogy jobb lenne ha árnyékban is tudnának állni. Emiatt a parkoló melletti területet, a bozótos részt kitakarítottuk, a tuskókat kiszedtük a földből és elrendeztük a terepet. Megpróbáltuk a lehetőségek szerint simára döngölni. Így nyugodtan be lehet parkolni gépjárművel és árnyékban a fák alatt lehet majd a nyári melegben parkolni.” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője

 Néhány növényt is elültettek ide a napokban, így már szépen sorakoznak a gömbmeggy és a rózsalonc fák a területen egymás mellett. A fűnyírással párhuzamosan a virágokat is igyekeznek gondozni. Bár még idén nem ültettek facsemetét a gyerekeknek, de ez a lehetőség továbbra is adott, érdeklődni a csemetekert@ozd.hu e-mail címen lehet. Szalonnát is süthetnek a kikapcsolódni vágyók, ehhez tűzifát is biztosítanak a helyszínen. A Drótos-tető minden nap reggel nyolctól este nyolcig tart nyitva, egészen október 31-ig. Bejelentkezni a húsz főnél nagyobb csoportoknak az ÓVI 06 48/ 471-422-es telefonszámán lehet.