Két pont az ÓAM-Ózdi KC-nak.
Sport
2022. máj. 17.

Két pont az ÓAM-Ózdi KC-nak.

Elvitte a két bajnoki pontot az ÓAM-Ózdi KC.

Az NB I/B Férfi-Felsőház hetedik fordulójában a Szigetszentmiklósi KSK gárdáját látta vendégül a hazai csapat a Marosi István Város Sportcsarnokban. Az ózdiak jelentősen kevesebb játékossal érkeztek a megmérettetésre. Edzőjük úgy döntött, hogy nem tartalékolnak és ez alkalommal nem viszik túlzásba a taktikázást, hanem felveszik az ellenfél rohanó stílusát. A mérkőzésen az ózdiak nyitották a találatok sorát. Jól állták az ellenfél támadásait, az első periódusban fej-fej mellett haladtak a felek. Ennek megfelelően 16-15-ös állásnál mentek pihenőre. A második félidőben mindkét gárda hozta az addig megszokott formát. Egymást követve érték a hálót a labdák, nem tudott egyik csapat sem elhúzni. Az ózdiakat a közönség is nagy erővel buzdította. A véghajrában nagyon kiéleződött a küzdelem, azonban a mieink kitartásának köszönhetően bejuttatták a nyertes csapást a szigetszentmiklósiak hálójába. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Szigetszentmiklósi KSK 33:31.

„A többi meccsen is jól küzdöttünk, azért reálisan nem volt esélyünk a pontszerzésre, de jól küzdöttünk és nem lett volna talán mondom igazságos az, hogy egy ilyen jól sikerült alapszakasz és bravúros eredmény után azt a képet hagyjuk magunk után a felsőházi csapatoknak is és a saját nézőinknek is, hogy mi ennyire kiengedtük a bajnokság végét, mert már célban vagyunk. Nyilván nagy feszültség nincs a hét közben, de azért dolgozgattunk és bíztunk benne, hogy ez ki fog jönni. Meg hát azért jó ezt a sikerélményt újra visszaidézni, hogy nehogy úgy vágjunk neki a következő szezonnak, hogy elfelejtettük milyen is az.” - mondta Kocsis Csaba az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője

 A szigetszentmiklósi gárda elkeseredetten távozott. A vezetőedző elmondta, hogy jelentősen rosszabbul játszottak, mint amire számított és ezt az ózdiak nagyon jól kihasználták. A felsőházi rájátszás végéhez közeledve a vendég csapat nagyon készül a maradék fordulókra, sérült játékosaik felépülésére is számítanak.

 „Azt gondolom, hogy ugyanúgy mint az Ózd, szerencsés helyzetben vagyunk azzal, hogy a felsőházban vagyunk. Ezáltal tudtunk pihentetni olyan sérülteket, akiket amúgy az alsóházban tovább kellett volna erőltetni. Ez nem biztos, hogy segített volna. Ez a szerencsésebbik oldala, a másik oldala viszont az, hogy kell még játszani három meccset. Lehetőség szerint azért még nekünk kellene pontot hozni. Így megyünk bele minden mérkőzésbe, de azt gondolom, hogy hasznos, mert mindenki megismeri a másikat még keletről is.” - nyilatkozott Horváth Csaba a Szigetszentmiklósi KSK vezetőedzője 

 Még három forduló van hátra az idei szezonból. Az ózdiak a tabella tizedik helyéről várják a folytatást, azonban a sikerélménynek köszönhetően újult erővel vágnak bele a felkészülésbe. Legközelebb a Tatai AC ellen lépnek pályára a Földi Imre Sportcsarnokban.