Energetikai fejlesztés
Város
2019. nov. 7.

Energetikai fejlesztés

Elkészült a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése.

Ma délelőtt Janiczak Dávid polgármester és dr. Almási Csaba jegyző közösen vágta át a nemzetiszínű szalagot, ezzel jelképesen is átadva a felújított ingatlant. A beruházás európai uniós forrásnak köszönhetően, mintegy 100 millió forint értékben valósult meg.

Tavasszal még kordonok vették körül a Polgármesteri Hivatal épületét, a területen munkavégzés zajlott. Azóta befejeződött a felújítás, ma délelőtt pedig megtartották az ünnepélyes átadást. A nemzetiszínű szalagot Janiczak Dávid polgármester és dr. Almási Csaba, Ózd város jegyzője közösen vágta át. A korszerűsítés a jövőben jelentős megtakarítást eredményez, emellett pedig egységessé vált a régi és új szárnyból álló épületegyüttes.

„Egy ekkora épületnek hatalmas fűtési költsége van, illetve volt, hiszen mostantól jóval alacsonyabb lett. Az erre járók is végre egy olyan épületkomplexumot tekinthetnek meg a város közepén, ami egységes dizájnnal áll a város középpontjában. Európai uniós forrásból sikerült megvalósítani, közel százmillió forint értékben” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A beruházás része volt annak a projektnek, amelynek köszönhetően a közelmúltban a Marosi István Városi Sportcsarnok is megújult. Ahogyan a sportlétesítmény esetében, úgy a hivatalnál is menetrend szerint zajlott a kivitelezés. A munkaterület átvétele és a műszaki, majd ünnepélyes átadás közötti időszakban az alvállalkozó munkatársainak számos feladatot kellett elvégezniük, míg elérték a mostani állapotot. Az energiamegtakarítás éves szinten több százezer kilowattóra is lehet.

„A munkálatok határidőn belül sikeresen befejeződtek. A projekt keretein belül napelemeket helyeztünk el a tetőn, a külső nyílászárókat cseréltük, külső hőszigetelés valósult meg. Ennek köszönhetően az energiamegtakarítás jelentősen nőni fog” - hangsúlyozta Tóth-Pintér Krisztián, a kivitelező alvállalkozója.

A szalag átvágását követően a projektben résztvevő szakemberek a Polgármesteri Hivatalban gyűltek össze, ahol a képviselő-testület több tagjával együtt megbeszélték az elmúlt időszak tapasztalatait. Janiczak Dávid mindenkinek megköszönte a munkát, és kifejezte reményeit, hogy a megújult épület sokáig szolgálja majd a várost.