Bocis ugrálót nyert egy délelőttre az óvoda.
Oktatás
2022. máj. 24.

Bocis ugrálót nyert egy délelőttre az óvoda.

Ugrálóvárat nyert az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodája. Százötvenhét intézmény indult el az egyik közösségi felületen meghirdetett pályázaton.

Városunk ötszáz szavazatkülönbséggel tört az élre a szülői összefogásnak köszönhetően. Így tehát a kicsik egy hatalmas, felfújható bocit vehettek birtokba a délelőtt folyamán.

Gyereksikítás és önfeledt nevetés hallatszott ki az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának udvaráról, ugyanis egy hatalmas ugrálóvár érkezett a kicsik szórakoztatására. A szülői összefogásnak és figyelemnek köszönhetően sikeresen megnyertek egy pályázatot, amely nagy segítség volt az idei gyereknap megszervezésében.

„Folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket, amibe szeptembertől már bevonjuk a szülőket. Egy nagyon szuper szülői csapat áll a hátunk mögött, ők hívták fel a figyelmemet a közösségi oldalon erre az ugrálóváras játékra, úgyhogy ezúton szeretném megköszönni nekik és minden ismerősnek és ismeretlennek, aki az óvodánkra szavazott.” - mondta Horváth-Mester Eszter óvodapedagógus

Buzdították egymást és rendszeresen posztoltak az oldalukra, hogy minél több emberhez eljusson a pályázat híre. Olyannyira sikeres volt az összefogás, hogy még a Dunántúlról is többen hozzájuk tették le voksukat. Végül ötszáz szavazatkülönbséggel nyerték meg a bocifejes ugrálóvárat.

„Gyakorlatilag alapítványunk, illetve a játszópark több évtizede gyakorlatilag mondhatjuk hagyományőrző játékokkal foglalkozik, valamint ugrálóvárral. Jómagam néptáncpedagógus vagyok óvodákban, iskolákban Nyíregyházán, illetve Szabolcs megyében. Hirdettük egy játékot, hogy egy délelőtt folyamára a bocis ugrálóvárunkat megkaphatja egy óvoda. Gyakorlatilag megyén túlra nőtte magát ez a kis játék. Szavazni lehetett az óvodára. Maga a bocis ugrálóvárra 157 óvoda, illetve bölcsőde nevezett be. Ebből az ózdi óvoda 1900 szavazattal gyakorlatilag magasan megnyerte ezt a bocit egy délelőttre.” - nyilatkozott Túróczi Zsolt, a Törpe Játszó Park vezetője

A gyerekek nagyon élvezték a meglepetést. Alig várták, hogy sorra kerüljenek és ugrálhassanak. Minden csoport kipróbálhatta a nyereményt, egymást váltották az udvaron. A kicsik véleménye egyébként teljesen megegyezik abban, hogy miért szeretik ezt a játékot.

„Azért mert nagyon nagyot lehet benne ugrani.” - mondta Pozsár Botond

„Azért mert jó nagyot lehet ugrani és valamelyiken van csúszda is.” - mondta Vrana Dominik

Az intézményben a nevével ellentétben a gyereknap nem csak egy napig tart. A héten mindig más-más programmal várják őket. Vannak csoportok, akiknek palacsintát sütnek, de olyanok is akiknek plüss állattal és csokival készülnek. Továbbá vár rájuk egy-egy kirándulás is, amikor többek között a Nagyvölgyi Állatsimogatóba vagy éppen egy tanyára látogatnak majd el. Jövő héten egyébként megtartják a ballagást és az évzárót, amelyre idén már a szülőket is szeretettel várják.