Térségi konferencia
Város
2019. jan. 29.

Térségi konferencia

Térségi konferenciát szerveztek a Tiszti Kaszinóban a Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban elnevezésű projekt kapcsán.

Az eseményen a konzorciumban részt vevő települések szakemberei vettek részt. Az előadásoknak köszönhetően képet kaphattak a pályázat már megvalósult részeiről, valamint arról, hogy a következő időszakban milyen elemeket vonnak majd be.

Szakemberekkel telt meg a Tiszti Kaszinó Tükörterme ma délelőtt. A Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban projekt részeként szerveztek térségi konferenciát. A konzorciumban Ózdon kívül Farkaslyuk, Borsodbóta, Csokvaomány és Domaháza önkormányzatai vesznek részt. A megjelenteket Janiczak Dávid polgármester köszöntötte.

„Pont olyan emberek vannak itt, akik nagyon jól tudják, hogy az elmúlt évtizedekben milyen nehéz társadalmi és szociális helyzetbe került nemcsak Ózd, hanem az egész térség. Pont azok az emberek vannak itt, akik minden nap rengeteget dolgoznak azért, hogy ezen a helyzeten javítsanak” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután Bányai Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője mutatta be a megjelentek számára, hogy milyen egységekből tevődik össze a tervezet. Szó esett az eredményekről, valamint a még hátralévő feladatokról és lehetőségekről is. Szerinte ezek az alkalmak nagyon hasznosak.

„Itt személyesen is megismernek minket és a programelemeinket. Nagyon sok projekt indul egyszerre a településeken, gyakran hasonló elemekkel. Ennek a programnak köszönhetően be tudják majd azonosítani, hogy kivel is dolgoznak és milyen célok érdekében” - hangsúlyozta Bányai Zsuzsanna, a Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban projekt szakmai vezetője.

Ezt követően Holló Endre, az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást az egyik térségünkben is előforduló problémáról, az eltűnésekről. Elmondta, hogy milyen módszerekkel és eszközökkel lépnek fel az ilyen esetekkel szemben.

„Egyrészt a felnőtt korú eltűntekkel, valamint a fiatal korú eltűntekkel foglalkozunk, ami a 18 év alatti eseteket jelenti. Ez utóbbi eseteket is két részre oszthatjuk. Beszélünk intézeti szököttekről és családtól való eltűntekről” - mondta Holló Endre, az Ózdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója.

A következő két évben egyébként szakemberek képzése és tréningeztetése, különböző workshopok és rendezvények szervezése, valamint ökotudatos akciók, ifjúsági táborok és kirándulások várnak majd a résztvevőkre.