Megvédi őket a napszúrástól – Sátrat kaptak a Kézenfogva Gondozóház lakói a területi képviselőtől.
Város
2022. jún. 2.

Megvédi őket a napszúrástól – Sátrat kaptak a Kézenfogva Gondozóház lakói a területi képviselőtől.

Egy sátrat kaptak ma a Kézenfogva Gondozóház lakói a terület képviselőjétől.

Az idősotthonban élőknek több kinti rendezvényt szeretnének szervezni, így szükségük volt egy olyan eszközre, ami megvédi őket a nap káros sugaraitól. A következő eseményükhöz ez már jó szolgálatot fog tenni, ugyanis az udvaron egy születésnapot ünnepelnek majd a közeljövőben.

A Kézenfogva Gondozóházban időről időre látogatást tesz a területi képviselő. Farkas Péter Barnabás húsvétkor is elment a lakókhoz. Akkor sonkát vitt nekik, amit nagy örömmel fogadtak. A mostani találkozás alkalmával egy sátorral érkezett, amelyet közösen állítottak fel az udvaron.

A Kézenfogva Gondozóházzal megválasztásom óta szoros kapcsolatban állok. Nagyon szívesen jövök és nagy szeretettel fogadnak mindig. Amikor lehetőségem nyílik rá, akkor igyekszem adakozni a képviselői keretem terhére. Így történt ez most is. Nagy Viktória, az intézmény vezetője keresett meg azzal, hogy jön a jó idő és az idősek szeretnek a friss levegőn kint tartózkodni, viszont nincs elég árnyas terület. Mert az nagyon fontos, hogy ne kapjanak napszúrást. Innen jött az ötlet, hogy egy felállítható sátrat ajándékozok az intézménynek.” - mondta Farkas Péter Barnabás területi képviselő

Minden nap több foglalkozást tartanak az idősotthon lakóinak. Rendszeresen részt vehetnek misén is. Jelenleg 26 fő dolgozik a létesítményben. 48 gondozottat látnak el, ugyanis a pandémia miatt még két helyet szabadon kell hagyniuk. A jó idő beköszöntével pedig egyre több kinti programot szeretnének majd szervezni.

A pandémia után szeretnénk egyre több szabadtéri rendezvényt szervezni a gondozottjainknak. Ehhez itt van nekünk ez a nagy terület, de nyáron reggeltől kora délutánig idetűz a nap. Korábban voltak kis napernyőink, de azok tönkrementek. Ezeknek a pótlása eléggé költséges lenne. Ezért kerestem meg képviselő urat, hogy meg tudná-e támogatni az intézményünket egy ekkora sátorral, ami alá több gondozottunk elfér egyszerre.” - nyilatkozott Nagy Viktória az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységének intézményvezető ápolója

Több kirándulást is terveznek a közeljövőben. Első körben majd a Nagyvölgyi Állatsimogatóban tesznek látogatást. Emellett több benti programot is szerveznek, ahová néptáncos csoportokat invitálnának meg. Egy nagyszabású születésnapi ünneplést is tartanak majd, azt is az udvaron, amihez már nagyon jól fog jönni a most ajándékba kapott sátor.