Segítség a pályaválasztás előtt
Oktatás
2022. jún. 13.

Segítség a pályaválasztás előtt

Pályaorientációs napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Az intézmény különböző programokkal szerette volna megkönnyíteni a választást a fiatalok számára.

Előadással és filmvetítéssel várták a fiatalokat a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai. A pályaválasztási nap alkalmából különböző programokkal készültek minden korosztály számára. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a fiatalok nehezen döntik el, milyen középiskolába menjenek. Így ezzel a nappal szerették volna megkönnyíteni számukra a nagy döntést. Minden évfolyamnak a megfelelő programot biztosították.

„Az alsó tagozatos gyerekek az Oktatási Hivatal honlapján lévő ajánlásokból állítottak össze feladatsorokat. A felső tagozatos gyerekeknek pedig vendégeket is hívtunk, akik a saját pályájukról beszélnek, illetve az ózdi televíziónak volt egy nagyon jó sorozata, én erre emlékeztem, évekkel ezelőtt a Vizitor. Ez szakmákat mutatott be. Ebből is válogattunk. Csapatokra osztottuk a gyerekeket és forgószínpad szerűen jártak körbe a termekben” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.

A meghívott vendégek között szerepelt az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club ügyvezető elnöke, Fekete József is. Egyik tanítványával tartott bemutatót, aki szintén az intézmény tanulója. A helyes emelés titkát és sok más technikai ismeretet is továbbadtak a fiatalok számára. Az egyesület tagja egyébként később is ezzel szeretne foglalkozni, így mindent megtesz, hogy egyre jobb legyen. A bemutató után az osztály többi tagja is kipróbálhatta magát.

„Azért választottam ezt a sportot, mert apával régen jártam simán gyúrni és az edző szólt, hogy nem próbálom-e meg. Nekem pedig megtetszett és most örülök, hogy ezt csinálom” - nyilatkozta Rézműves Atosz Armandó, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, súlyemelő.

Egy másik teremben filmvetítés zajlott. Itt több mesterséggel is megismerkedtek a gyerekek, mint például a televíziós műsorkészítő, az ebrendész vagy a pék. Az intézmény munkatársai kiemelten fontosnak tartják a fiatalok segítését, így később is terveznek majd ehhez hasonló programokat.