Tíz hátrányos helyzetű ózdi fiatal egy hétig táborozhat Balatonlellén
Szabadidő
2022. júl. 14.

Tíz hátrányos helyzetű ózdi fiatal egy hétig táborozhat Balatonlellén

Tíz hátrányos helyzetű gyermek egy héten át táborozhat Balatonlellén. A lehetőség az ADRA Fejlesztési Alapítvány és az ÓTSZEGYII együttműködésének köszönhető.

Az ÓTSZEGYII Család- és Gyermekjóléti Központ épülete mögötti szabad területen gyűltek össze azok a gyerekek, akik jövő héten indulnak Balatonlellére. Családtagok is velük tartottak, hiszen az intézmény munkatársai szülői értekezlet keretében ismertették az utazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

„Jövő héten hétfőn indulnak a központ esetmenedzserei tíz táborozó gyerekkel Balatonlellére. Gyakorlatilag már hosszú évek óta Balatonlellére. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány jóvoltából van lehetőség hátrányos helyzetű gyerekeket elvinnünk táboroztatni. Minden évben más gyerekek kerülnek kiválasztásra az esetmenedzserek, illetve az iskolák javaslata alapján” - mondta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

Az alapítvány és az ÓTSZEGYII együttműködésének köszönhetően már 2014 óta van lehetőség hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására. A járvány miatt egy év ugyan kimaradt, ezért ez a nyolcadik alkalom, amelynek keretében a Balatonon nyaralhatnak a tanulók. Összesen tíz fiatal indul útra hétfőn, akik teljes ellátást kapnak. Váradi Dorina az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákja, aki tavaly is részt vett az egy hetes szabadidős programon. Így már vannak korábbi emlékei.

„Jó volt. Sok barátot tudtam szerezni. Sok játék is volt” - emelte ki Váradi Dorina.

A ma délelőtti szülői értekezlet azonban egy másik elemmel is kiegészült. Arra ugyanis az Ózdi Rendőrkapitányság egyik munkatársa is ellátogatott, aki egy prevenciós jellegű előadással készült. Ebben a táborozás során előforduló, különböző veszélyekre hívta fel a gyerekek figyelmét. Így hangsúlyozta, mire ügyeljenek a fürdőzés során, illetve hogyan védjék magukat az erős napsugárzás ellen. Az interaktív előadás során azonban egyéb témák is szóba kerültek.

A lehetséges veszélyekkel kapcsolatban a gyerekek szinte valamennyi kérdésre tudták a választ. Persze volt, amit részletesebben át kellett beszélniük. Így azonban már felkészülten indulhatnak útra táborhelyükre. A szabadidős programmal kapcsolatban egyébként nagyon jók a visszajelzések, hiszen az alapítvány minden alkalommal tartalmas és szórakoztató programokkal készül a fiataloknak.