Komfortos utazás
Város
2021. aug. 9.

Komfortos utazás

Új buszok álltak szolgálatba városunkban. A Volánbusz Zrt. több mint ötszáz járművel bővíti eszközparkját, ebből a beszerzésből finanszírozták az ózdi telephelyre kerülő tizenhárom járatot is.

A helyközi közlekedés több ezer utas mozgását teszi lehetővé naponta. Így kiemelt figyelmet kell szentelni arra, hogy megfelelő minőségben tudják az utazóközönség számára biztosítani a szolgáltatást. Ennek egy fontos lépcsőfoka érkezett el ma városunkba, ugyanis a Volán Zrt. beszerzésének köszönhetően új buszok érkeztek Ózdra. Riz Gábor az átadóünnepségen arról beszélt, hogy a kormány közlekedési reformja szerint igyekeznek úgy kialakítani a rendszert, hogy a szárnyvonalakról buszok segítségével jussanak el az emberek a gyorsabb és nagyobb kapacitású vasutakig.

„Fontos a térségünkben az is, hogy az itt élők az autóbusz minőségén is érezzék, hogy ugyanolyan megbecsültek, mint Budapest környékén vagy a Dunántúl boldogabb részén élők. A busz komfortfokozata, kényelmi szintje meg kell feleljen az itteni igényeknek is. Ezek az autóbuszok, amelyek átadása a közelmúltban indult, ma Ózdra is eljutottak” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az ózdi telephelyen összesen tizenhárom új jármű lát majd el szolgálatot. Az MAN és a magyar gyártású Credo márkájú buszok magas komfortfokozattal bírnak, környezetkímélő motorral szereltek, valamint nagy teljesítményű klímával, kamera- és utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámláló berendezéssel felszereltek.

„Ahogy megérkeztem Ózdra, még közel 25 éves Ikarus buszokat is láthattunk. Ezért 2018-ban megkezdődött a Volánbusz Zrt. autóbusz-flottájának megújítása. 2018 és 2021 között 1300 darab új autóbuszt állítottunk forgalomba. Ezek az új autóbuszok már az ország útjait róják” - emelte ki dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az átadót követően a résztvevőknek lehetősége nyílt az utazóközönséggel együtt kipróbálni az egyik buszt, amely ma már menetrend szerint közlekedett Miskolc felé. A jármű-fiatalítási programnak köszönhetően a jövő év végéig egyébként a vállalat teljes autóbusz-állományának mintegy negyven százaléka újul meg.