Közösen segíteni – Húsz rászoruló család vehetett át adományokat Somsályon
Hírek
2022. júl. 22.

Közösen segíteni – Húsz rászoruló család vehetett át adományokat Somsályon

Húsz család kapott élelmiszer adományt Somsályon. Fidrus Péter területi képviselő az Ózdi Mentéssel karöltve próbál segíteni a hátrányos helyzetű embereknek.

Újra adományosztást szerveztek Somsályon a Közösségi Házban. Fidrus Péter területi képviselő az Ózdi Mentéssel karöltve már nem először próbál segíteni az itt élő hátrányos helyzetű embereken. Közös erőfeszítéseiknek köszönhetően most húsz család részesülhetett a felajánlásokból. Ruhaneműn, cipőn, illetve gyerekjátékokon kívül alapvető élelmiszereket is vihettek haza a rászorulók.

„Lehet mondani, hogy rendszeressé vált az adományosztás Somsály térségében. Somsályiak és csépányiak szoktak tőlünk ilyenkor felajánlásokat kapni hol a Tradíció és Haladás Alapítvány segítségével, hol pedig, mint jelen esetben is, az Ózdi Mentés támogatásával. Az emberek kiválogatása az alapján történik, hogy vannak nekem itt segítőim, akik javasolják, hogy mely családok a legrászorultabbak és kik azok, aki úgymond megérdemlik ezt a segítséget. Sajnos olyan világot élünk, amikor ezek az emberek az alapvető élelmiszert sem tudják megvásárolni” - emelte ki Fidrus Péter, területi képviselő.

Az Ózdi Mentés vezetője kapcsolatban áll holland állatmentőkkel, akik egyébként a helyi Állategészségügyi Telepet is támogatják. A külföldiek szponzorálásán túl olyan ózdiak is patronálták az eseményt, akiknek fontos, hogy a családjuk által már nem viselt megfelelő állapotú ruházat olyan helyre kerüljön, ahol még jó szolgálatot tehet.

„Nem mindenkinek adatik meg, hogy mindent megkap. Ezt tavaly szerveztük első alkalommal, hogy az Ózdi Mentés, illetve támogatóink köre közösen próbáljunk meg segíteni rajtam keresztül, mert én gyűjtök, így vásárolunk be. Jó a kapcsolatom Fidrus Péter képviselő úrral. Nem én választom ki a családokat. Itt óvodavezető, gyámhatóság, gyámügyesek segítenek, hogy kik azok, akik rászorultak” - mondta Pintér Zsoltné, az Ózdi Mentés vezetője.

A családok örömmel fogadták a segítséget. Mivel ez már nem az első ilyen akció volt, az érkezők már ismerték a metódust és mindenki türelmesen várta, hogy sorra kerüljön. Várhatóan ősszel újabb adományokat adnák át a területen élőknek.