Szórakozás és edzés – először rendezték meg városunkban az Ózdi Leány Strandlabdarúgó Tornát
Sport
2022. aug. 8.

Szórakozás és edzés – először rendezték meg városunkban az Ózdi Leány Strandlabdarúgó Tornát

Első alkalommal rendezték meg az U16-os Ózdi Leány Strandlabdarúgó Tornát. Egerből és Kazincbarcikáról is érkeztek játékosok, így négy meccset játszottak egymással a fiatalok.

Lezárult az első szezon az Ózd Városi Sportegyesület utánpótlás lányegyüttese számára. Egy évvel ezelőtt kezdődtek el a futball edzések, több mint harmincöt év kihagyás után. Most szombaton pedig megszervezték az első U16-os Ózdi Leány Strandlabdarúgó Tornát a strandon. A hazai utánpótlást két gárdára osztották, a meghívást pedig elfogadta az Eger és a Kazincbarcika is, így egy négy csapatos, körmérkőzéses tornát rendeztek. Már zajlik a következő szezonra való felkészülés. Ez a megmérettetés is ennek elősegítése érdekében jött létre.

„Ez a strandfutball is a felkészülést szolgálja. Fizikailag ez jó nekik, mert a homok megterhelő, de ez inkább a labdarúgás szeretetéről és a szórakozásról szól. Ez egy kis kikapcsolódás a felkészülési időszakban. Hatalmas terveket nem fogalmazunk meg. Én azt szeretném, hogyha a lányok minden mérkőzésen jobban és jobban játszanának és fejlődnének. Ez lenne a cél és az, hogy itt maradjanak és egy nagyon jó csapatot és közösséget alakítsunk ki. Úgy gondolom, hogy ez már elindult” - emelte ki Sass Tamás, az Ózd Városi Sportegyesület edzője.

Az összecsapás az Ózd Városi Sportegyesület és az Ózdi Sport- és Élményközpont szervezésében jött létre. A mérkőzések alatt igyekeztek a strandlabdarúgás szabályait alkalmazni, azonban ezen pár helyen módosítottak. A résztvevők nagyon élvezték a játékot. Ehhez a sporthoz szükség van tehetségre, kitartásra és alázatra is. Varga-Seres Zsófia egy évvel ezelőtt csatlakozott a klubhoz, így részt vett a bajnokságban is, ahol a lányok szép eredménnyel zártak.

„Szerintem egy nagyon jó bajnokságot zártunk ahhoz képest, hogy még csak idén kezdtünk el komolyabban foglalkozni vele. Nagyon jó volt, hiszen összetartóan tudtunk játszani. Megéreztük egymást az első percektől fogva, és ez szerintem a továbbiakban is nagyon jól fog jönni” - mondta Varga-Seres Zsófia, az Ózd Városi Sportegyesület játékosa.

Három bajnokságra adták be ismét a nevezést. U14, U16 és U19-es korosztályokkal rendelkeznek. Ezek a gárdák közel harminc főt számlálnak összesen. Egerben már évek óta zajlanak a női nem számára futballedzések. Egyre többen szeretnének csatlakozni a csapathoz. A lányokkal sokat dolgoznak a szakemberek, hetente többször is trenírozzák őket. Az Ózdra látogatás számukra is beleilleszkedett a felkészülési mérkőzések sorába.

„Én azt gondolom, hogy mi, akik régen futballoztunk, nagyon szerettük a strandfocit. Mostanában egyre kevesebben játsszák. Én nagyon örültem ennek a meghívásnak. Két hete kezdtük el a munkát. Ezen a héten már ilyen edzőtábor jelleggel napi kettőt is edzettünk. Hétvégi edzés, süt a nap, jól érzik magukat a lányok. Van lángos, hal, medence. Szerintem ez így tökéletes” - hangsúlyozta Hegedűs Zsolt, az Eger SE edzője.

A találkozó végén érmeket és kupákat is kiosztottak. Ezúttal az egri gárda győzedelmeskedett. Őket követte az egyik ózdi csapat, a dobogó harmadik fokára a kazincbarcikaiak állhattak fel, a negyedik helyen pedig a másik helyi alakulat végzett. Több különdíj is gazdára talált, így jutalmazták a legjobb játékost, a legjobb kapust és a gólkirályt is. Az edzők azt remélik, hogy egyre népszerűbb lesz a nők körében a futball és pár év múlva egy komoly csapatot is ki tudnak nevelni a fiatalokból.