Új helyszín
Város
2021. aug. 26.

Új helyszín

Hétfőtől új helyen várja ügyfeleit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya.

Egymásra pakolt székek és bútorok az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete előtt. Nagy változások vannak folyamatban, amelyek tizenhét települést érintenek. A Vasvár út 125. szám alatt, pontosan 2006. március 21-től intézhették munkával kapcsolatos ügyeiket az ózdiak és a térségben élők. Hétfőn reggel nyolc órától azonban új helyszínen várják a lakosságot.

„Folyamatban van az ózdi foglalkoztatási osztálynak az átköltöztetése a Vasvár út 125. szám alatti telephelyről, a Bajcsy-Zsilinszky út 1. szám alatti telephelyre. Gyakorlatilag az ózdi foglalkoztatási osztály költözésének előkészítése júliusban kezdődött, és most zajlik, a héten befejeződik a költözködés folyamata. Amit fontos kiemelni, hogy a költözködés ideje alatt az ügyfélfogadás nem szünetelt, folyamatosan láttuk el a feladatainkat a Vasvár út 125. szám alatt” - nyilatkozta Lórántné Orosz Edit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal járási hivatalvezetője.

Az új helyszín sem ismeretlen az ózdiak számára, hiszen sokáig itt működött a Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Osztálya. Ha be kellene határolni, akkor azt mondanánk, hogy az Olvasó és az Ív úti buszmegálló között helyezkedik el az ingatlan. Az épületet korábban felújították. Fűtés és energetikai korszerűsítés is történt. Napelemeket helyeztek el a tetőszerkezeten, így az üzemeltetés költséghatékonyabb lesz.

„Ez egyfajta rezsimegtakarítást jelent. Saját épületbe költözünk, ez az épület egy állami tulajdonú épület, ahol korábban a nyugdíjbiztosítási osztály működött. Nagyobb alapterületű az új telephely. Gyakorlatilag nagyobb lehetőségeket biztosít az állami foglalkoztatási feladatok ellátásra, hiszen nagyobb az ügyfélvárakozó tér. Sokkal inkább fel tudunk készülni a csoportos közvetítésekre, a toborzásokra, a tájékoztatók tartására, mert itt van arra elegendő terünk, hogy mindezt jobb körülmények között végezzük el” - tette hozzá Lórántné Orosz Edit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal járási hivatalvezetője.  

Az Autóbuszállomás is közelebb helyezkedik el, amely könnyebbséget jelenthet azoknak, akik gépjármű nélkül közlekednek. A belső festések megtörténtek, már csak az apróbb felújítások vannak hátra. Talán nagyobb feladat az informatikai rendszer kiépítése és az iratok rendezése. Ezt mintegy harmincegy fő végzi, akik azon vannak, hogy minden zökkenőmentesen történjen. Augusztus 30-tól már itt, ezen a helyszínen várnak mindenkit, a megszokott ügyfélfogadási rendben.

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8:00-12:00, 13:00-15:00
Kedd: 8:00-12:00
Szerda: 8:00-12:00, 13:00-15:00
Csütörtök: 8:00-12:00
Péntek: 8:00-11:00