A Duna Televízió stábja forgatott városunkban
Város
2022. nov. 29.

A Duna Televízió stábja forgatott városunkban

Ózdon forgatott a Duna Televízió stábja. A közel tíz helyszínen rögzített képanyagot a lakosság is viszontláthatja majd januárban, az Itthon vagy! című sorozat egyik adásában.

Pálinkás Norbert rendező és Fábián-Dobos Eszter az ÓMÉK-Olvasó művelődési ágazatvezetője beszélgetett többek között az Olvasó régmúltjáról, városunk kulturális életéről, szereplőiről, valamint az ÓMI Zenés Színház munkásságáról. A Duna Televízió stábjának első forgatási állomása volt a patinás épület. A rendező elmondta, hogy már több magyar iparváros múltját feldolgozta, többek között Dunaújváros, Paks, Komló és Százhalombatta is szerepelt abban sorozatban, amit a Duna Televízió már több éve sugároz. Nagy örömmel jött Ózdra, hiszen még nem járt a városban.

„Általában nyolc-tíz helyszín van egy-egy témám egy-egy városon belül. Ózdon most nyolc különböző témát fogunk feldolgozni és ezt igyekszünk úgy válogatni, hogy minél színesebb legyen az adás, és minél jobb keresztmetszetét adja a város éltének ez a nyolc helyszín” - mondta Pálinkás Norbert, rendező.

A rendező hangsúlyozta, hogy az a küldetésük ebben a sorozatban, hogy az országban megtalálják a jó helyeket. Mindig azt keresik, hogy az adott helyszínen mik a szép dolgok és mik azok a pozitívumok, amiket megmutathatnak a televízió nézőknek. Fábián-Dobos Eszter az ÓMÉK-Olvasó művelődési ágazatvezetője nagy örömmel fogadta a Duna Televízió stábjának érkezését. Őt is megkérték arra, hogy elmondja azokat a fontos tudnivalókat, amelyeket felhasználnak majd a kisfilm készítéséhez.

„Az volt a kérésük, hogy meséljek nekik kicsit az Olvasó történetéről, de érdekelte őket az elnevezés is, hogy miért Olvasó az Olvasó. Illetve, hogy milyen élet folyik nálunk. A művészeti csoportok munkájába néztek bele egy kicsit és az ÓMI Zenés Színház munkásságát is bemutattam nekik egy gondolat erejéig” - emelte ki Fábián-Dobos Eszter az ÓMÉK-Olvasó művelődési ágazatvezetője.

Két nap alatt a stáb az Olvasón kívül a Digitális Erőműben, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, a Tiszti Kaszinóban, és az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban forgatott, de az anyagban bemutatják majd a szentsimoni Árpád-kori templomot és ellátogatnak a csernelyi Derelyés Házba is.