Közös erővel
Város
2021. szept. 3.

Közös erővel

Több ózdi fiatal fogott össze azért, hogy városunk tisztább, és élhetőbb legyen. Céljuk elérése érdekében már egy nyilvános csoportot is létrehoztak az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon.

A fiatalok egy olyan problémára figyeltek fel, amely nemcsak városunkat, hanem szinte valamennyi települést érint az országban. Ez pedig a szétdobált hulladék. A helyzeten többek között szemétszedési akciókkal, és egyéb programokkal szeretnének javítani. Csoportjukat jelenleg nagyrészt diákok alkotják.

„Még felnőtt segítőnk nincs, csak egy támogató, a nagyapám. Az ő segítségével sikerült megalapítani az egészet. Ő kísért, ő adta a tanácsokat. Felnőtt segítők majd a későbbiekben lesznek iskolákból” - nyilatkozta Lakatos Gábor, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja.

A fiatalok közül Lakatos Gábor, és Juhász Eszter az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói, míg Balog Balázs jelenleg az Újváros Téri Általános Iskola diákja. Besenyei Bálint pedig ebben a tanévben kezdte meg tanulmányait az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban.

A diákok korábban egyébként már több alkalommal is tevékenykedtek Ózd tisztasága érdekében. Így például az idei augusztus 20-ai ünnepségen, és a Rózsakerti Este eseményén is igyekeztek tisztává varázsolni a rendezvények helyszínét, illetve annak környékét. Persze céljuk eléréséhez fontos, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk. Ennek érdekében pedig már meg is tették az első lépéseket.

„Van egy Instagram csoportunk, egy Facebook csoportunk. A nevünk a Fiatalok a Tiszta Városért. Ha ezeken keresztül jelentkeznek az érdeklődők, akkor felvesszük a tagokat” - mondta Balog Balázs, az Újváros Téri Általános Iskola diákja.

A fiatalok ötletét szüleik is örömmel fogadták, és minden bizonnyal a város lakói is nyitottak az olyan kezdeményezések iránt, amelyek célja városunk szebbé, és élhetőbbé tétele. A Fiatalok a Tiszta Városért csoport a különféle városi rendezvényeken a jövőben is tevékenykedik majd, de önálló akciókkal is készülnek. Legközelebb szeptember 4-én XXI. Bolyoki Vigadalom alkalmával találkozhatunk velük.