Eltemették a város egykori polgármesterét – Strohmayer László 10 és fél éven át vezette a várost
Hírek
2022. nov. 11.

Eltemették a város egykori polgármesterét – Strohmayer László 10 és fél éven át vezette a várost

Utolsó útjára kísérték Strohmayer Lászlót. A város díszpolgára, aki tíz és fél éven keresztül látta el a városvezetői feladatokat, 82 éves volt.

Strohmayer László 1940 szeptember 15-én született Ózdon. A József Attila Gimnáziumában szerzett érettségit. Előbb az Ózdvidéki Szénbányáknál, majd a megyei lapkiadó vállalatnál dolgozott, mint újságíró-fényképész. Közben képezte magát és így került a Bánvölgye Mezőgazdasági Termelőszövetkezetbe üzemvezető helyettesnek. 1987-ben a KIOSZ MET Ózdi Szervezetének ügyvezető igazgatójává választották. Strohmayer László a rendszerváltozás utáni szabad választások első ciklusának második polgármestereként került a város élére 1992. február 14-én. Több mint 10 és fél éven át volt hivatalban, polgármesterként Ózdon. 2010-ben a legmagasabb városi kitüntetéssel ismerték el munkásságát, Ózd Város Díszpolgára lett.

A család, egykori munkatársak, képviselők, politikusok, barátok, szomszédok, jöttek ma el a Gyári temetőbe, hogy búcsút vegyenek Strohmayer Lászlótól. Az utolsó találkozón Szőke Gábor római katolikus plébános búcsúzott a díszpolgártól.

„Nem halljuk hangját, nem fogunk részesülni abban a humorban, amelyet megéltünk. Nem tölt el bennünket az a jó kedélyűség, amely őt jellemezte. De mennyire jól tanít bennünket ő, aki most már hallgat, mert amit tudott, s amit tehetett azt odatette mindannyiunk szívébe” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Strohmayer László október 27-én hunyt el, hamvait ma családi sírba temették, 82 éves volt.