Új szakasz a népszámlálásban - Ózdon közel tizenhétezer adat
Hírek
2022. nov. 18.

Új szakasz a népszámlálásban - Ózdon közel tizenhétezer adat

Hétfőn kezdődik a pótösszeírás a népszámlálás kapcsán. Azokat akik eddig nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek az Ózdi Központi Ügyfélszolgálatra várják.

Hétfőn kezdődik a pótösszeírás a népszámlálás kapcsán. Október 1-jén hazánkban a teljes népességre és lakásállományra kiterjedő összeírás indult. Október tizenkilencedikéig interneten, a postai úton megkapott tizenkét jegyű kóddal történő belépés után lehetett elvégezni az adatszolgáltatást online formában. Ezt követően pedig elindultak a számlálóbiztosok. Ők e hét vasárnapig azokat a háztartásokat keresik fel, ahol nem éltek az internetes kitöltés lehetőségével. Most újabb állomásához érkezett a folyamat. Pótösszeírásra lehet jelentkezni november 21. és 28. között az Ózdi Központi Ügyfélszolgálaton. Az ügyfeleket a kettes tárgyalóban fogadják majd az adott időszakban. Hétfőtől csütörtökig reggel nyolc órától délig, majd délután egy órától négyig, valamint péntektől vasárnapig szintén reggel nyolctól délig. Dudásné Balázs Zita népszámlálási koordinátor összegezése szerint igen aktív volt városunkban eddig a részvétel, valamint kiemelte azt is, hogy a számlálóbiztosok háromszor mennek ki minden olyan címre, ahonnan nem érkezett be adat. Ha eredménytelen a találkozó jegyzői levelet küldenek az érintettek részére.

„Felhívjuk a figyelmét arra az állampolgároknak, ha nem töltik ki a kérdőívet, akkor közigazgatási eljárás indulhat ellenük, a büntetési tétel akár kétszázezer forint is lehet. Ózd városban a 17.400 címből 436 olyan cím van, ahonnan még nem érkezett be adatszolgáltatás és 158 címre küldtünk eddig jegyzői felszólító levelet. Még mindig van lehetőségük az állampolgároknak, hogy november 20-ig jelentkezzenek a számlálóbiztosnál az értesítőkön megadott telefonszámon” - mondta Dudásné Balázs Zita, népszámlálási koordinátor.