Újra pecázhatnak az Ózdi Horgásztavon
Szabadidő
2023. márc. 2.

Újra pecázhatnak az Ózdi Horgásztavon

A pecások legnagyobb örömére kinyitott az Ózdi Horgásztó. A február 24-i korai kezdést a kedvező időjárás is befolyásolta, hiszen az enyhe téli hónapokban magasabb hőmérsékletű a tó vize.

A festői környezetben elterülő mesterséges eredetű tó még a 60-as években épült Ózd belterületén. A víz tetején nyugodtan úszkálnak a vadkacsák, a parton pedig már egy-két helyen elfoglalták helyüket a halvadászok, akik alig várták, hogy végre bedobhassák szereléküket. Előkerültek a botok, a csalik, a horgok és az etetőanyagok. A napsütés kicsalogatta a horgászni vágyókat a partra. Tölgyesi Gergő és lánya Szonja, gyakori látogatója a közkedvelt helynek.

„Évente többször is le szoktunk ide látogatni, nagyon kedveljük ezt a vizet. Családi összejöveteleket is szoktunk itt tartani, de horgászunk is, és többször eredményesek is vagyunk. Többször fogunk nagyobb testű pontyokat is a tóban, illetve nyilván az apró hal sem maradhat el soha” - mondta Tölgyesi Gergő.

„Apa-lánya napot tartottunk, fogtunk sok harcsát meg három pontyot” - nyilatkozta Tölgyesi Szonja.

A tavon 14 éve folytatnak horgászati tevékenységet. Fő halállománynak számít a ponty, a kárász, az amur, a pisztráng, de jelentős mennyiségben megtalálható a szürkeharcsa, a csuka és a süllő is. Nyári időszakban afrikai harcsa is fogható. Rendszeresen telepítenek halakat, valamint horgászversenyeket is rendeznek a sport szerelmeseinek.