Javítsunk otthonunk energiafelhasználásán, fizessünk kevesebbet
Fejlesztés
2023. márc. 16.

Javítsunk otthonunk energiafelhasználásán, fizessünk kevesebbet

Több nyílászárót is kicserélnek a Kézenfogva Gondozóházban. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően több lakószobában és az étkezőben is új ablakokat szerelnek fel.

Ózdon is elindult az ingyenes LED-csereprogram. Április 15-ig kérhetik a háztartásokban élők a Led-izzókat. Aki él a lehetőséggel javíthatja otthoni energiafelhasználását, egyben csökkentheti villanyszámlájának végösszegét. Az igényeket a ledcsere.hu internetes oldalon regisztrációt követően lehet bejelenteni, később városunkban személyesen vehetők át az energiatakarékos izzók.

Országszerte több városban járt sikerrel az a program, amely már Ózdon is elérhető. A lakossági felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy részesei legyenek az ingyenes LED-csereprogramnak.

„Ezt a programot már más városokban elindították, ennek kapcsán jelentkeztünk mi is Ózd városával ebbe a programba. Ennek köszönhetően most már szerződéskötés után vagyunk a támogató céggel. Így megnyílt az ózdiak előtt is a lehetőség arra, hogy regisztráljanak. A regisztrációt követően pedig újabb tájékoztatás keretében lesz majd lehetőségük az izzóknak az átvételére.” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármestere

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést eredményez a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamával tovább szolgálja a háztartásokat, kevesebb elektromos és elektronikai hulladékot termelve, mint hagyományos társai. A programhoz mától bárki csatlakozhat, ehhez a ledcsere.hu internetes oldalon kell regisztrálni, amelyet követően néhány adat kitöltése után a rendszer kiszámolja, az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Azoknak, akinek interneten keresztül nem sikerül elvégezni a regisztrációt, lehetősége van az ÓKÜSZ irodában, a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében segítséggel megtenni ezt. Hétfőn és szerdán 8 és 16 óra között, míg pénteken 8 és 12 óra között várják az érdeklődőket.”

A jelentkezés határideje április 15. Az eddig beérkezett igényeket a közreműködő támogató cég, a CYEB munkatársai ellenőrzik, amely néhány munkanapot igénybe vehet. Az átvétel időpontjával, lebonyolításával kapcsolatban e-mailben kapnak értesítést az érintettek.