Sminkszoba és ugrálóvár – fordított napot rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában
Oktatás
2023. ápr. 6.

Sminkszoba és ugrálóvár – fordított napot rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában

Fordított napot szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A hagyománynak számító eseményen számos programmal készült a megválasztott diákigazgató és osztálya.

„Szavazz a 8/b-re!”- ilyen feliratokkal találkozhattak azok, akik beléptek tegnap az egyik általános iskolába, ugyanis a diákok vették át az irányítást az intézményben és kissé megváltozott a hagyományos tanrend. A Bolyky Tamás Általános Iskolában a végzős osztályok különleges programokat állítottak össze és kampányoltak, hogy a fordított napon őket válasszák ki az iskola vezetésére. Vida Panna és osztálya nyerte a lehetőséget, így ők valósították meg elképzeléseiket.

„Az előző években is voltak hasonlóak és tudjuk, hogy ezeket a gyerekek nagyon szeretik. Főleg a lovaglást, oda osztályszinten kiment mindenki. És a sminkszobát is, a fodrászatot is, azokat a kicsik nagyon szeretik” - mondta Vida Panna, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Mindegyik állomáson képviseltette magát a nyertes osztály pár tanulója, ők foglalkoztak a gyerekekkel és vigyáztak a rendre. A kézműves szobában ragasztottak, hajtogattak és rajzoltak a fiatalok. Emellett egy jósdában is helyet foglalhattak. A legnépszerűbb a fiúk körében azonban a PS szoba volt, ahol különböző videójátékokkal játszottak. A lányok pedig a fodrász és sminkszobában töltötték idejük nagy részét, ahol egyszerre több fonat és konty is készülhetett. Emellett egy tanár-diák vetélkedőt és egy kosármeccset is szerveztek. A programok összeállítása és megvalósítása mellett azonban többről is szól egy ilyen nap.

„Kicsit belekóstolhatnak a felnőttek világába és megtapasztalhatják azt is, hogy ez nem is annyira könnyű. Ezt a nap elején megtartott fordított órák keretében is megtapasztalhatták, hiszen a nevelők helyett diákok tanítottak. Ezt már a felsőbb évfolyamosok nagyon élvezik. Nemcsak a színes programokról szól ez a nap, hanem egy kicsit a felelősség is a vállukra kerül és kipróbálhatják ezt is” - emelte ki Birinyiné Bartók Anita, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus.

Az udvaron egy ugrálóvár is helyet kapott. Több ügyességi feladatban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. A célbadobással az alsósok és felsősök is egyaránt megpróbálkoztak. A programon a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai is képviseltették magukat. Az intézménnyel szemközti füves területre vonultak ki az osztályok, ahol minden tanuló felülhetett a lóra és körbevezették őket. A fiatalok nagyon élvezték ezt a napot. Az iskola vezetősége fontosnak tartja, hogy időről időre megragadják azokat a lehetőségeket, ahol egy kis újdonságot tudnak csempészni a mindennapokba és élmenyekkel gazdagodhatnak a fiatalok.