Együttes erővel
Politika
2021. szept. 15.

Együttes erővel

Jakab Péterrel találkozhattak az ózdiak tegnap késő délután.

Szép számú résztvevővel zajlott az az utcafórum, amelynek alkalmával a Jobbik miniszterelnök-jelöltjével találkozhattak az ózdiak. Jakab Péter többekkel kezet fogott, de sokan igyekeztek fotót is készíteni róla, vagy néhány szót váltani vele. A Városház téren tartott eseményen Farkas Péter Barnabás képviselőjelölt is részt vett, amelyen elsőként a jövedelmekről esett szó.

„Szerte az országban nagyon sokan mondták, főleg ebben a megyében, hogy ha oda kerülünk, akkor valamit kezdjünk már a bérekkel, mert nem jöttök ki a fizetésetekből. Nagyon sokan kérték, hogy csökkentsük az adókat, hogy támogassuk végre a magyar kis- és középvállalkozókat. Tegyünk meg mindent azért, hogy egy ózdi is érjen már annyit, mint egy fővárosi, ne csak fele annyit. Nem dolgozik itt senki sem rosszabbul” - mondta Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A politikus országjárásával kapcsolatban az annak során megélt tapasztalatairól is beszélt. Ezen belül azokat a problémákat emelte ki, amelyeket a választópolgárok leginkább érzékelnek. Így a bérek mellett a nyugdíjak kérdése is gyakran merül fel az emberekben. Az itt tapasztalt egyenlőtlenségek miatt sokan azt szeretnék, hogy az alacsonyabb nyugdíjból élők ellátását nagyobb százalékban emeljék, mint azokét, akik eleve nagyobb összegből gazdálkodhatnak havonta. Ám olyan kérések is megfogalmazódtak részükről, hogy a nők mellett a férfiaknak is legyen lehetőségük negyven ledolgozott év után nyugdíjba vonulniuk. Jakab Péter beszéde után Farkas Péter Barnabás képviselőjelölt vette át a szót, aki egyebek mellett a jelenlegi összefogásról is beszélt.

„A többpárti összefogásnak is vannak hátulütői. Ezek a véleménykülönbözőségek. Mindenki különböző pártcsaládból, mindenki különböző ideológia által meghatározva jön. Ám ami nagyon fontos, és amit mi szeretnénk, és ez a demokratikus politizálás, hogy leülünk és megvitatjuk, nem harcolunk, küzdünk, elnyomjuk, sarazzuk, hanem meghallgatjuk a másikat, és keressük a konszenzust. Hiszen csak így lehet tovább haladni” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, a Jobbik-DK-Momentum-MMM-LMP képviselőjelöltje.

A beszédeket követően többen is odamentek Jakab Péterhez, hogy aláírást kérjenek tőle, vagy néhány szót váltsanak vele. Az előválasztás első fordulója szeptember 18-án, azaz már e hét szombaton kezdetét veszi. Ennek során az állampolgárok szeptember 26-áig személyesen és az interneten is leadhatják szavazataikat.