Konfliktusok megelőzése
Oktatás
2021. szept. 17.

Konfliktusok megelőzése

Rendhagyó osztályfőnöki órán vettek részt a Bolyky Tamás Általános Iskola egyik osztályának diákjai. A programot ezúttal az intézmény falain kívül, a Pit-Bull Team klubhelyiségében tartották.

A konfliktusok leggyakrabban előforduló típusait sorolták a Bolyky Tamás Általános Iskola egyik hetedikes osztályának tanulói. A diákok a Pit-Bull Team klubjában jártak, ahol egy rendhagyó órán vettek részt. Itt két rendőrrel beszélgethettek, ahol többek között a problémamegoldásról tudtak meg bővebb információt a gyerekek. A foglalkozásnak az ötlete egy szülőben merült fel, a helyszín pedig adott volt, ugyanis az osztályba jár olyan fiatal, aki a klub csapatát erősíti.

„Az én reményeim arról szólnak, hogy hátha jobban odafigyelnek majd a másikra. Mert ahogy rohan a napi rutin, elsiklanak egymás mellett. Remélem, hogy ezek után jobban odafigyelnek majd egymásra. Sporterkölcstant tanulnak, ez pedig tovább erősíti azt, amelyet az iskolában hallanak. Így két oldalról kapják az információkat” - mondta Szőke Mária, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

A rendkívüli osztályfőnöki óra körülbelül két órán át tartott. A hatóság munkatársai egy rövid gyakorlattal is szemléltették, hogy mennyivel könnyebb a felmerülő problémákat megoldani akkor, ha az érintettek kommunikálnak egymással.

„Nálam rengeteg olyan srác edz, aki BRFK-s nyomozó, van az idegenlégióban is. Más valaki a hadseregben dolgozik, vagy a vám és pénzügyőrségnél. Ők innen indultak el. Ez a foglalkozás, illetve ezek az edzések egy jó szakmát adtak a fiatalok kezébe” - nyilatkozta Soós Lajos, a Pit-Bull Team edzője.

A felesleges energia levezetésének kiváló eszköze lehet bármilyen sporttevékenység gyakorlása. A fiatalok ez alkalommal a küzdősport világába nyerhettek betekintést. Emellett ki is próbálhattak bizonyos technikákat.