A Nagyvölgyi Állatsimogatóban jártak ma a Tétény úti óvoda apróságai
Oktatás
2023. jún. 13.

A Nagyvölgyi Állatsimogatóban jártak ma a Tétény úti óvoda apróságai

A Nagyvölgyi Állatsimogatóba látogattak ma a Tétény úti óvoda apróságai. Harminc gyermek vett részt a színes és érdekes programon.

Kakaskukorékolás, szamárbőgés és bárány bégetés. Ezekkel a hangokkal is megismerkedhettek ma a Tétény úti óvoda apróságai a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. A gyerekek érdeklődéssel nézték a különböző állatokat, és figyelmesen hallgatták az óvónénit, hogy milyen információt oszt meg velük az éppen szóbanforgó állatról. A legnagyobb boldogságot a pónilovaglás hozta el a résztvevő óvodásoknak. De emellett a kézműves foglalkozás is mosolyt csalt az apróságok arcára.

„A mi csoportunk először oda ment, és többféle programot felkínáltak az ott dolgozó hölgyek. Lehetett színezni, ragasztani, különböző kézműves, papírból készült dolgokat készíteni” - emelte ki Kaló Tünde, az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

Szalaggal díszített papírsárkányok, ragasztott és színpompás alkotások készültek a Kézművesházban. A gyerekeknek az óvónők mellett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is segítettek a foglalkozáson. A Kézművesház nem áll mindig a látogatók rendelkezésére, azonban néhány feltétellel bárkinek lehetősége van az alkotásra.

„A Kézművesházba akárki jöhet bejelentkezés alapján, és munkaidőben, mert akkor tudjuk csak a kézművesfoglalkozást megtartani. Általában csoportok, de ha magánszemélyek is jelentkeznek, akkor előzetes bejelentkezés szükséges az ÓVI-nál és akkor úgy lehet jönni” - mondta Gál Tamás, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állattenyésztési irányítója.

A kicsiknek nagy élmény volt a sok háztáji állat megtekintése. A nyuszikat szívesen megsimogatták és kézből etették is gyerekek.

„A pávák tetszettek, meg a nyuszi, és tetszenek a kecskék is” - nyilatkozta Mata Vivien Vanessza.

A jó idő beköszöntével a Nagyvölgyi Állatsimogató egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Tanévkezdéstől elsősorban az óvodások és diákok, hétvégéken pedig inkább családok érkeznek a helyszínre. Az elmúlt egy hónapban körülbelül 1500-an látogatták meg az állatsimogatót. Az itt dolgozók az év további részében is hasonló érdeklődésre számítanak. Sok gyermeknek nincs lehetősége testközelségbe kerülni háziállatokkal, itt viszont alkalmuk nyílik megismerkedni a baromfikkal, lovakkal, de különlegesebb állatokkal is találkozhatnak.