Lezárták az évet az Erica C. Dance School & Company táncosai
Kultúra
2023. jún. 19.

Lezárták az évet az Erica C. Dance School & Company táncosai

Évzáró vizsgaelőadást tartottak az Erica C. Dance School & Company diákjai. Kicsik és nagyok egyaránt megmutatták, hogy milyen tudással gazdagodtak ebben az esztendőben.

Modern táncmozdulatok, sláger zenék és vidám, táncoló növendékek. Ez jellemezte az Erica C. Dance School & Company idei, tanévzáró vizsgaelőadását. Az eseménynek az ÓMÉK-Olvasó Színházterme adott otthont. A szokásos módon, most is a tanév utolsó napját követő hétvégén tartották a záró programot.

„Az egész éves munkánkat kell most ugye itt a színpadra tennünk. Természetesen megfeszített tempó előzte meg nemcsak a magát a vizsgabemutatót, hanem az egész évet is. Színpadi főpróbával, sok beszélgetéssel, még több gyakorlással, komoly instrukciókkal, úgyhogy nagyon várják már a gyerekek” - emelte ki Zsámbokiné Vadas Szilvia, művészeti vezető.

Elmondta továbbá, hogy nagyon izgul a növendékekért, de próbálják a megszokott fiatalos, pörgős műsort színpadra vinni. A záróvizsgára különleges összeállítással készültek. Az első, nyitó produkció előtt például az iskola egyik növendéke énekelt a megjelenteknek. Az egri testvériskola két csoportja is jelen volt, akik szintén bemutatták tudásukat. Nagyon sok volt idén a kis növendékük, akik aktuális színpadi teljesítményét még számos dolog befolyásolja, de ők is igyekeztek mindent kihozni magukból. Minden csoport izgatott volt a színpadra lépés előtt, ilyenkor ugyanis az egész éves munkájukról adnak számot családjaik és barátaik előtt.

„Nagyon várom a záróvizsgát, hiszen nagyon sokat készültünk rá. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk és remélem, hogy mindenkinek nagyon tetszeni fog, amit látnak majd” - nyilatkozta Csörgő Réka.

Annak ellenére, hogy lezárták a tanévet, még nem ér véget a munka. Június 30-án ugyanis a jelenlegi versenycsoportok idei legnagyobb megmérettetésük előtt állnak. A Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett Európa-bajnokságra készülnek teljes erővel, amit Balatonfüreden tartanak majd meg.

„Körülbelül már hat éve járok táncolni. Én úgy gondolom, hogy ez a fellépés nagyon jó lesz, én nagyon várom, egyáltalán nem izgulok egyébként, de sokkal jobban várom most az Európa-bajnokságot” - mondta Demeter Borbála.

Örömmel járták az elsajátított lépéseket a különböző zenékre. Színvonalas zárása volt ez a tanévnek. A kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat és már várják, hogy jövőre folytathassák a közös munkát.