Folyamatos a munka a város zöldterületein
Város
2023. jún. 20.

Folyamatos a munka a város zöldterületein

Folyamatos a fűnyírás a városban. A májusi, esős hónapban megnőtt a fű, a csapadék pedig hátráltatta a szakemberek munkáját. Most próbálják behozni a lemaradást.

Az elmúlt időszak időjárása kedvezett a növényzet növekedésének. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felel a közterületek karbantartásáért, így a fűnyírásért is. Ez a feladat nagy kapacitást igényel, ugyanis több mint egymillió négyzetmétert kell lekaszálniuk.

„Április elején kezdtük el a fűvágást ebben az évben. Egy megfelelő ütemterv szerint haladunk, mint az előző években is. A május igen esős hónap volt, ami megnehezítette a munkánkat, sok helyen küzdöttünk a fűvágással. Igyekszünk utolérni magunkat. Ennek érdekében túlóráztak is a kollégák, a mai napig is túlórázunk” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A sok munkának hála mostanra kezdik behozni a lemaradást. A vágást egy nagy traktorral, négy fűnyíró kis traktorral és néhány kézi kaszával végzik. A kisebb gépek a Városközpont területein, az Újváros téren és a Falu városrészben tevékenykednek. Kiegészítésként segítenek a kézi eszközökkel, több hely van ugyanis, ahol a nagyobb gépek nem férnének el. A peremkerületekben csak a fűkaszák és a nagy traktor dolgozik. Egyszerre több területen, párhuzamosan zajlik a munka.

„Most már nincs kritikus, végeztünk a nagy fűvel. Innen a Városközponttól indultunk el, megyünk az Újváros tér felé. Szabolcs köz, Újváros tér, arra haladunk, majd a Szent István. Tesszük meg a kört. Körülbelül már most így két hét alatt végzünk ezzel a körrel, hogy utolértük magunkat” - mondta Mandurics György, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársa.

Emellett természetesen az ilyenkor szükséges egyéb feladatokat is elvégzik, mint a fák gallyazása és virágok telepítése. Az ÓVI munkatársai mindenkitől türelmet kérnek, hiszen ekkora területen lehetnek fennakadások. Hamarosan Táblában és Somsályon is felzúgnak majd a munkagépek.