„Ballag már a vén diák” – Elbúcsúztak az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóitól
Oktatás
2023. jún. 20.

„Ballag már a vén diák” – Elbúcsúztak az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóitól

Ballagással egybekötött tanévzáró ünnepséget tartottak az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában. Összesen tizenhat nyolcadik osztályos diák búcsúzott az intézménytől.

A végzős tanulók kivonulásával kezdődött a ballagási ünnepség ma délelőtt az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában. A diákok az intézmény udvarán ülve vették át rokonaiktól a virágokat. Ezt követően végighallgatták a búcsúztatásukra íródott beszédeket, és verseket is szavaltak a gyerekek. Sok családtag a telefonjával készített felvételt a mérföldkőnek számító eseményről.

„Nagy nap a nyolcadikos diákjaink életében a mai nap, ezt várták tulajdonképpen az elmúlt tíz hónapban, és lezárul tulajdonképpen az életüknek egy szakasza, holnap már középiskolás diákként fognak beiratkozni. Kettős érzelmek vannak bennünk ugye, egyrészt várjuk a leendő elsősöket is majd nemsokára, de ők is olyan nyomokat, emlékeket hagynak bennünk, melyek elfelejthetetlenek. Intézményünknél az ünnepség egyben szokott zajlani, tehát ballagás és tanévzáró ünnepély is egyszerre van, így próbáljuk még színesebbé tenni ezt a nemes alkalmat” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Az iskolai hagyomány szerint a végzős tanulók egy szalaggal gazdagították az intézmény nemzeti zászlaját, melyet ezután az egyik ballagó diák átadott a hetedik osztályosoknak. Az intézményben ez az egység és egyben a búcsúzás szimbóluma is. Ezt az összetartást a végzősök osztályfőnöke is kiemelte.

„Én két év óta vagyok az osztálynak az osztályfőnöke. Tinédzserek, igazi kis kamaszok, olyan gyerekek, akikre nagyon nagy figyelem kell. És itt nemcsak én, hanem az iskola minden egyes dolgozója a vezetőségtől kezdve, az iskolatitkárnő, a gazdasági titkárnő, a takarító nénik mindenki értük volt. Ez egy annyira kis közösség, de tényleg annyira, hogy itt az összetartás, az tényleg nagyon nagyon sokat számít. És én, mint egy kis osztályfőnök, illetve nyolcadikos volt osztályfőnök, én inkább nekik mondanék köszönetet azért a munkáért, hogy ezek a gyerekek eljutottak idáig” - nyilatkozta Kristóf Mária, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa.

A kisebbek zenés, táncos műsorral is kedveskedtek az elballagó nyolcadikosoknak. Ezt követte a tanévzáró ünnepség, ahol a kimagasló eredményeket elért diákok könyvjutalomban részesültek a Kazincbarcikai Tankerületi Központ jóvoltából. De ezen kívül az Ózdi Táblai Általános Iskoláért Alapítvány és az Ózdi Ifjúságért Alapítvány közös felajánlásaként ajándékutalványok is gazdára találtak. A Diákolimpián elért sikeres szereplésért a lány labdarúgó csapat tagjai pedig érmet, illetve strandbelépőt vehettek át. A belépőket az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat finanszírozta. Az intézményben dolgozók bíznak abban, hogy a hosszú nyári szünet után a diákok ismét lelkesen vetik bele magukat a tanulás nyújtotta örömökbe.