Teljesen átalakul a Nemzetőr úti orvosi rendelő
Fejlesztés
2023. júl. 17.

Teljesen átalakul a Nemzetőr úti orvosi rendelő

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően teljes egészében megújul a Nemzetőr úti orvosi rendelő. A beruházás több mint 77 millió forintból valósul meg.

2021 végén kezdődött el a felújítás a Nemzetőr úti rendelőben. Az épület állapota már tarthatatlan volt. Egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően azonban egy teljes körű átalakításon ment keresztül. Ez a beruházás akkor azonban csak a gyermekorvosi rendelőt és a védőnői körzetet érintette, a két felnőtt háziorvosi körzetre már nem terjedt ki. Most azonban a Területi Operatív Program keretében újabb pályázatot nyert el a város, amit erre a területre fordítanak.

„Városunkban a legtöbb orvosi rendelő már modernizálásra, felújításra került az elmúlt években. Ez a rendelő van most soron. Az Alkotmány úti orvosi rendelők felújítása is nemsokára elkezdődik, de ez a rendelő, ez a Területi Operatív Programból 100%-os finanszírozással valósul meg, amely az önkormányzat számára nagyon fontos, hiszen a városközponti rendelőt nagyon sokan látogatják, ezért a betegeknek az érdekeit és az orvosoknak a munkakörülményeit is szolgálja ez a felújítás” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Lepergett festék, hiányos feliratok és rozsdás ajtó. Így néz ki most az orvosi rendelő belülről. Több nagy probléma is felütötte a fejét. A beruházás során gépészeti korszerűsítést végeznek, kicserélik az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket, valamint kiépítenek egy új elektromos hálózatot. Kialakítanak továbbá hővisszanyerős szellőző rendszert, újraburkolják a belső teret, nyílászárót, álmennyezetet cserélnek és klímát is telepítenek.

„Ez a két körzet a Városközpontot teljes mértékben felöleli. Ugyanazok a problémák voltak itt is, mint a védőnői és a házi gyermekorvosi körzetben, amely 2022 januárjában újulhatott meg. A problémák itt is megoldódnak és a betegek és az itt dolgozók egy teljesen új körzetben vehetik a rendelést és a betegellátást igénybe” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, védőnő.

Az átfogó projekt célja, hogy a lakosság számára színvonalasabb intézmény álljon rendelkezésre, valamint szeretnék elérni, hogy az épület költséghatékonyabban működjön. A beruházás több mint 77 millió forintból valósul majd meg.