Üllőn mérettették meg magukat az Ózdi Géza Úti STE Ökölvívó Szakosztály versenyzői
Sport
2023. júl. 20.

Üllőn mérettették meg magukat az Ózdi Géza Úti STE Ökölvívó Szakosztály versenyzői

Öt győzelemmel tértek haza az utánpótlás magyar kupáról az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület versenyzői. Rézműves Atosz Armandó különdíjat is kapott.

A boxzsákot ütik a fiatalok az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület edzésén. Egy nagyobb szabású versenyen vettek részt, de ezután sem pihennek. Hétvégén Üllőn voltak, ahol a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megrendezte az utánpótlás magyar kupát. Ózdról hat versenyző szállt be a ringbe. Az esemény végén öt győzelemmel tértek haza.

„A versenyen huszonöt egyesület képviseltette magát 112 versenyzővel. Nagyon nagy elismerés számunkra, hogy az egyik ózdi versenyző, Rézműves Atosz megnyerte a legjobb utánpótlás versenyző különdíját, amit a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egy rangos zsűrije adott át neki” - mondta Molnár Márk, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület edzője.

Az ökölvívásban az utánpótlás a 9 és 12 év közötti, illetve a serdülőkori versenyzőket jelenti. Ózdon nekik külön van az edzés is, hiszen kifejezetten a mérkőzésekre készülnek. Az erőnlét nagy hangsúlyt kap, így gyakran előkerül az ugrókötél, de a ringben is sokszor gyakorolják az ütések helyes technikáját. Az előző versenyre Atosz is sokat készült. Elmondta, hogy izgult a ringbe lépés előtt, mert nagyon jó ellenfelet kapott. A küzdelmet az is nehezítette, hogy szabadtéren tartották meg.

„Ugye sokkal melegebb volt, végig oda sütött a nap. Sokkal másabb a levegő is ugye, de szerintem jobb” - mondta Rézműves Atosz Armandó, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület versenyzője.

A közeljövőben több, nagyobb verseny is lesz, amelyen el fognak indulni. Szeptember 2-án azonban Ózdon lépnek ringbe, így a hazai közönség is láthatja őket. Az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület által szervezett kupa teljesen ingyenes lesz, így bárki bemehet és szurkolhat a helyi fiataloknak.