Kiégett egy ikerház az Új telepen július 13-án, segítsünk a tulajdonosnak!
Hírek
2023. júl. 21.

Kiégett egy ikerház az Új telepen július 13-án, segítsünk a tulajdonosnak!

Kiégett egy ikerház az Új telepen július 13-án. Személyi sérülés nem történt, ám a helyiségekben szénné égtek a bútorok, a nyílászárók és minden más használati tárgy.

A tulajdonos az udvaron található nyári konyhában húzza meg magát az eset óta. Többen, már segítettek szekrényekkel és ággyal, de leginkább építőanyagokra lenne szüksége, hogy újra tető legyen a feje felett és visszaköltözhessen házába.

„Előre is köszönöm, hogy segít. Az Isten áldja meg érte”

Horvát István Róbert éppen egy telefonálónak köszöni meg, hogy segítséget kínált fel. Az ő háza égett le július 13–án, miközben elment a reggeli órákban dolgozni. Azóta se éjjele, se nappala, hiszen nincs fedél a feje felett, mint mondta. A házzal szemben található nyári konyhában húzza meg magát, itt él a tűzeset óta.

„Akkor reggel elmentem csütörtökön dolgozni 13-án, még a főnök beírta a műszakot, beálltunk fél 7-kor, 8 órakor telefonáltak, siessek haza, ég a ház. Amikorra ideértem már lángolt minden.
Jöttek a tűzoltók, a kiskutyát úgy hozták ki. Úgy szóltam az állatvédőknek, hogy vigyék el, mert itt nem maradhat a rossz házban, úgy vitték el ők." - mondta Horvát István Róbert

A kutya megúszta és személyi sérülés sem történt, de az anyagi kár annál jelentősebb. A házból kidobott bútorokon látszik, hogy takarosan volt berendezve Horvát István Róbert háza. A törmelékek között járólapok, mosdókagyló, zuhanykabin tartozékok és minden más, a felújításhoz szükséges anyagok vannak. Már, ami maradt belőle. A drága tapéta tekercsek is szénné égtek. A ház, mielőtt a tűz martalékává vált, felújításra várt. Most is fel kell újítani, de a tulajdonos nem így tervezte. Mindene oda lett. Biztosítása pedig nem volt. Futótűzként terjedt a hír, hogy mi történt. A segítőkész emberek telefont ragadtak és egymást értesítve próbálnak a bajban összefogni.

„Dr. Csuzda Gábor felhívását osztottam meg a Facebookon, amelyben segítséget kérnek egy ózdi fiatalembernek, akinek Új telepen leégett a háza. Ennek a felhívásnak a hatására rengetegen mozdultak meg, hatalmas lett az összefogás, jelenleg is intézés alatt van egy szekrénysornak az elszállítása, amelyet itt Szennán ajánlott fel egy család a rászoruló fiatalembernek.” - nyilatkozott Nullász Katalin

Nagyon nagy segítséget jelent a tulajdonosnak a felajánlott berendezési tárgy, illetve bármi, amivel lakhatását megkönnyítik, ám a legjobban, építőanyagokra lenne szüksége. Legkorábban a tetőt szeretné kétkezi munkával megcsinálni, hogy az eső és a hó ne essen be a házba. Reméli, mihamarabb beköltözhet ingatlanjába. A tulajdonos elérhető a +36-30-967 7770 telefonszámon, vagy személyesen az Új telep 3/1. szám alatt.