Bolondballagás – A város több pontján is feltűntek a jelmezbe öltözött végzős diákok
Oktatás
2024. máj. 2.

Bolondballagás – A város több pontján is feltűntek a jelmezbe öltözött végzős diákok

Bolondballagók lepték el a város utcáit. A jelmezbe bújt diákok már korán reggel készen álltak az ünneplésre. A tanulókra még vár a ballagás és az érettségi.

A város középiskoláinak végzős diákjai lepték el az utcákat. A jelmezbe bújt tanulók már reggel hangos zenével búcsúztatták a tanévet. A bolondballagás több éves hagyományra nyúlik vissza. Általában az utolsó tanítási napon, még a vizsgákat megelőzően, maskarába bújva, közösen ünnepelnek a fiatalok. Az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola végzősei vidáman vonultak ki az intézményből, így indultak neki a városnak. Öt osztály tanulói öltöztek fel különböző jelmezekbe.

„Én ilyen indiánféleségnek öltöztem. Én pedig a Nagyfiúkból vagyok a néger” - mondta Bari Gabriella Vivien és Papp Nikoletta.

Volt aki múmiának öltözött, de akadtak olyanok is akik nem a megszokott módon, hanem köntösben és pizsamában érkeztek. Ez az érettségi előtti utolsó alkalom, amikor közösen szórakozhatnak a fiatalok. Többen át is szellemültek választott karaktereikbe.

„Nagyon örülünk neki remélem a devla megáld minket azért, hogy átmenjünk vizsgán, nagyon remélem, készülünk rá ahogy csak tudunk” - nyilatkozta Lázár Kálmán.

A diákok már nagyon izgatottak a megmérettetés miatt, remélik sikeresen zárják majd az évet.

„Kicsit nehéz, de iparkodunk, hogy minél többet hozzunk ki magunkból a vizsgán és mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk” - fogalmazott Scheffer Dalma Evelin.

A bolondballagás után az intézmények különböző időpontokban tartják majd meg a hagyományos, ünnepélyes ballagást. Hétfőn azaz május 6-án kezdődnek az érettségi vizsgák, amelyeken a diákok számot adhatnak tudásukról.