Egy újabb ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Oszvald Marika színész, operetténekes lesz szeptember 25-én
Kultúra
2023. aug. 24.

Egy újabb ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Oszvald Marika színész, operetténekes lesz szeptember 25-én

Oszvald Marika színész, operetténekes lesz a PóZdium vendége szeptember 25-én. A délután fél hatkor kezdődő eseményre jegyek még válthatók az Olvasóban.

A PóZdium első körben egy tíz részből álló beszélgetés-sorozat volt. Az Ózdi Városi Televízió munkatársai által színpadra és képernyőre álmodott talkshow 2021 áprilisában zárult. A produkciók során az ózdiak sok hírességgel találkozhattak. A nagy népszerűségnek köszönhetően 2022-ben pedig folytatódott a program Gálvölgyi Jánossal, majd Falusi Mariann varázsolta el személyiségével a nagyérdeműt. Akkor Bukovinszky Zsolttal egy igen érzékeny témát is érintettek, Lang Györgyiről is szó esett. Az énekes beszélt első találkozásukról.

„Tényleg ez ilyen furcsa volt, hogy Vígszínház, olvasópróba és tényleg jött szembe a Györgyi. Én jöttem Nyugat-Európából, azt hittem, hogy én nézek ki a legjobban. Féloldalasra levágva a hajam, már egy kicsit be volt színezve. Próbáltam ilyen nagyon laza lenni, egy-két ilyen szép jelvényt raktam magamra, ilyen összetört tükrök, meg minden, hogy fazonos legyen. Akkor még törpe tűsarkúban jártam és bénább ruhákban. Akkor egyszer csak jött szembe a Györgyi, féloldalasra levágva a haja. Ugyanúgy jelvények voltak rajta és bakancsban volt, marha jól nézett ki, úgyhogy ez a dolog azt hiszem, akkor valahogy eldőlt” - mondta Falusi Mariann, énekes, színész, műsorvezető.

Hosszas előkészítő munkát követően szeptember 25-én, hétfőn délután fél hatkor újra élettel telhet meg az Olvasó épülete.

„Éppen most beszéltem a jegypénztárral, már közel száz eladott jegynél tartunk a kétszázból. Azt gondolom, hogy ez igazolja, hogy a PóZdiumnak van jövője, hiszen pár napja hirdetjük csupán ezt a programot. Tehát, aki szeretne Oszvald Marikával találkozni szeptember 25-én, az siessen és vegyen jegyet” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Marica grófnő, Mágnás Miska, Csárdáskirálynő, csak néhány operett, ahol színpadi szerepben tündökölt Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Talán kevesen tudják róla, de gyermekkorában többféle sportot kipróbált, például toronyugró országos ifjúsági bajnok volt. A szinkronizálásba is belekóstolt, leghíresebb szerepe Walt Disney, A kis hableány című rajzfilmjében Ariel megtestesítése volt. A rendezvénynek az Adorján Lajos terem ad otthont. Mintegy kétszáz fő foglalhat helyet a székeken. Bár a belépők vészesen fogynak, de még vásárolhatók az Olvasó jegypénztárában. Hasonlóan a korábbiakhoz televíziós felvétel is készül az eseményről, az összeállítást pedig az Ózdi Városi Televízió egy későbbi időpontban tűzi műsorára.