Könyvtár nyílt a Polgármesteri Hivatalban
Város
2023. szept. 5.

Könyvtár nyílt a Polgármesteri Hivatalban

Könyvtárat adtak át a Polgármesteri Hivatalban a dolgozók részére, ezzel a kikapcsolódási lehetőséggel is buzdítva őket a hagyományos olvasás szépségére és a stresszes munka könnyítésére.

A hivatal könyvtára az első emeleten található. Az irodából kialakított helyiség napközben zárva van, aki könyvet szeretne kölcsönözni, annak ezt külön jelezni kell.

„Úgy döntöttünk polgármester úrral közösen, tekintettel arra, hogy 250 darab könyvet ajándékoztam a Polgármesteri Hivatalnak ingyenes adományként, még egy másik kolléganő 80 könyvet, hogy létesítünk itt a hivatalban egy könyvtárat a hivatali dolgozóknak, akik törzsmunkaidő előtt, tehát fél 8 előtt, illetőlég fél 3 után vehetik ezt igénybe, ingyenesen kölcsönözhetik a könyveket, olvashatnak is itt a törzsmunkaidő után. Ezzel tulajdonképpen az a célunk, hogy a könyveknek a hagyományos szeretetét tovább ápoljuk. Sokrétű a könyvkínálat, bárki megtalálhatja a maga ízlését. Vannak idegen nyelvű könyvek is, angol, német, hogyha valaki ilyen szinten áll, azt nyugodtan tudja olvasni. Nagyon bízom benne, hogy a kihasználtsága jó lesz” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.

Több mint 300 darab könyv közül válogathatnak a dolgozók, ezzel is visszatérve a hagyományos olvasás izgalmaihoz. A régi vászonkötéses könyvektől kezdve, a történelmi és életrajzi műveken keresztül eljuthatunk egészen a mai, könnyű irodalmi olvasmányokig.

„Összességében nagyon örülök, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhatom, ahol az irodalom szeretete, az irodalom is fontos és előtérbe kerül, hiszen összességében egy eléggé stresszes munkahelyen dolgozunk, bármennyire is családbarát, nagyon sok problémát kell megoldani. Ha mellette tudunk egy kicsit olvasgatni, vagy az otthoni könyvtárunkat ki tudjuk egészíteni olyan formában, hogy hazavihetünk egy-egy könyvet, akkor én azt gondolom, hogy egy picit jobb kedvvel látunk az elkövetkezendő feladatoknak” - nyilatkozta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A kölcsönzés módja egy hagyományos könyvtáréhoz hasonlít, aki igénybe szeretné venni a könyvtár szolgáltatásait, előre jelzi az igényét, kiválasztja az aktuális könyvet, amelyről jegyzőkönyvet készítenek. A mai megnyitó után - figyelembe véve azt, hogy mennyire veszik igénybe ezt az új szolgáltatást a dolgozók - lehetőség lesz a könyvek számának bővítésére is.