Ismét csatlakozott a Bolyky Tamás Általános Iskola a Millió lépés az iskoládért kihíváshoz
Oktatás
2023. nov. 7.

Ismét csatlakozott a Bolyky Tamás Általános Iskola a Millió lépés az iskoládért kihíváshoz

A Bolyky Tamás Általános Iskola ismét csatlakozott a Millió lépés az iskoládért elnevezésű kihíváshoz. Eddig több mint 300 diák, felnőtt és ismerős kapcsolódott be a programba.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország közösen indították el a Millió lépés az iskoládért nevű kihívást, amely szeptember 25-én indult és egészen december tizedikéig tart. A programban résztvevőknek egy telefonos applikáció segítségével kell lépéseket gyűjteniük. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, nem csak az intézmény diákjai. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy egyre több ember szeretne hozzájárulni a suli nyerési esélyeihez.

„Szerencsére az összetartó erő most megmutatkozik, és tényleg egyre többen akarnak még csatlakozni, hiszen lehet most is, nem fontos az elejétől. 11 hétig tart ez a lépésszámlálás, és akár közben is, akár most is lehet csatlakozni. Én magam is segítettem már két nagyszülőnek épp a tegnapi napon, hogy csatlakozzanak valamelyik osztályhoz” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgató-helyettese.

Az applikáció lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen mozgásformát átszámoljunk lépésszámokká. A program 60 különböző sport és testmozgást tartalmaz, így akár a testnevelés órát, de még a kerti munkát is beleszámíthatjuk. Pozitívumként kell megemlíteni, hogy a telefont nem szükséges magunknál tartani, hiszen utólagosan is felvihetjük az adatokat, így a legfiatalabbak is bekapcsolódhatnak. A diákok szívesen vesznek részt a kihívásban, és igyekeznek többet mozogni, hogy nagyobb legyen a nyerési esélyük.

„Én hetente háromszor járok úszni, a barátaimmal az iskola körül sétálgatok direkt, hogy ezzel is növeljem az iskola nyerési esélyét úgymond” - nyilatkozta Szabó Zalán, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Én minden nap fél órát szoktam biciklizni, hétvégente 2 vagy 3 órákat szoktam túrázni. Én is mindig körbejárom a sulit, és ezzel is hozzájárulok a nyeréséhez az iskolának” - fogalmazott Szilágyi András, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A Bolyky Tamás Általános Iskolához eddig 335 fő csatlakozott, hogy hozzátegyen valamennyit a nagy egészhez. A tét pedig nem kicsi, hiszen a program keretében száz résztvevő iskola nyerhet egymillió forintot sorsolás útján, melyet sporteszközök beszerzésére fordíthatnak az intézmények. Habár az előző tanévben nem sikerült elnyernie a bolykysoknak ezt az összeget, de bíznak abban, hogy idén rájuk mosolyog majd a szerencse.