Idősek napja
Város
2021. okt. 4.

Idősek napja

Meglepetéssel készültek az idősek világnapja alkalmából a Szabolcs közi és a Bulcsú úti otthonok lakói számára MSZP-s politikusok.

Süteményekkel megrakott tálcákkal érkezett Angyal Béla területi képviselő és Kiss Sándor önkormányzati képviselő a Szabolcs közi idősotthon épülete elé. Az intézmény lakóit és munkatársait ugyanis így szerették volna meglepni az idősek világnapja alkalmából. Az ajándékozottak közt volt Beleznai Mátyásné is, aki a közelmúltban lett a közösség tagja.

„Nagyon jól érzem magam, három hete vagyok itt. Ide szoktunk kijárni, kiülünk, ha jó idő van. Hidegben azért már nem” - mondta Beleznai Mátyásné.

A képviselők útja ezt követően az ÓTSZEGYII következő, Bulcsú úti intézményi egységébe vezetett, ahol szintén örömmel fogadták őket. Ez abban is megnyilvánult, hogy az idősek egy kis műsorral készültek, amelynek során több dalt is elénekeltek.

„Én mindig szeretek a területemhez tartozó idősotthonokba járni. Ráadásul ebbe az épületben általában mindig műsorral is készülnek, ez mindig nagyon megható. Mi egy kis süteménnyel készültünk az időseknek, illetve az itt dolgozóknak is, mert nélkülük ezek a hölgyek, urak, akik itt laknak, nem éreznék jól magukat. Ők teszik családiassá, otthonossá ezeket az idősotthonokat” - fogalmazott Angyal Béla, területi képviselő.

Az idősotthonokban minden évben megünneplik az idősek világnapját, és örömmel fogadnak minden olyan gesztust, amely az itt élők felé irányul.

„Tíz órától szoktuk mi ezeket az ünnepségeket tartani, de most áttettük az ő érkezésükre. Nagyon-nagyon várták egyébként az idősek. Nemcsak a sütemény miatt természetesen, hanem azért is, mert Angyal Béla képviselő urat nagyon sokan ismerik , hisz sok ittlakónk a környékről való, és régi az ismeretségük” - nyilatkozta Elek Kinga, az ÓTSZEGYII Bulcsú úti intézményi egységének csoportvezető ápolója.

A kiemelt ünnepek mindig különlegesek. Az intézményekben dolgozó szakemberek emellett több olyan eseményt is szerveznek az évben, amelyekkel színesebbé és tartalmasabbá tudják tenni gondozottjaik mindennapjait.