Autócsapda mínusz – Az útburkolati hibák ideiglenes javításán dolgoznak a Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai
Közlekedés
2024. jan. 4.

Autócsapda mínusz – Az útburkolati hibák ideiglenes javításán dolgoznak a Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai

Városszerte zajlik az ideiglenes burkolatjavítás az utakon. A Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársaival Ózd több pontján is találkozhatnak az autósok.

Már január másodikán találkozhattak a Magyar Közút munkatársaival az autósok a 25-ös főút Ózd-Tábla szakaszán. Speciális keverékkel dolgoznak, egyelőre ideiglenes megoldással, mert a téli időszakban a melegaszfaltkeverő-üzemek zárva tartanak. A vállalat kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a putnoki mérnökség szakemberei folyamatosan végzik a csapadékos időjárás miatt kialakult burkolathibák javítását az országos közúthálózaton, így Ózd környékén is.

„Mérnökségünk munkatársai a tervek szerint csütörtöktől Arlótól fogják folytatni a főút kátyúzását a vármegyehatár felé. A héten még várható a Zabar-Ózd összekötő út és az Ózd-Szilvásvárad összekötő út, Ózd átkelési szakaszán a burkolathibák javítása. Tegnap Vadna-Sajóvelezd összekötő úton kátyúztak szakembereink. Arra kérjük az autósokat, hogy a munkaterületek környezetében a közlekedési szabályokat tartsák be, különös tekintettel a sebességkorlátozásra vonatkozóan munkatársaink biztonsága érdekében” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatójában.

Városunk útjait számos helyen tarkítják repedések és kátyúk. A vállalat munkatársai igyekeznek a kezelésükbe tartozó szakaszokat karbantartani, de úgy néz ki egyelőre ide még nem értek el. Egy-egy súlyosabb úthiba nem csupán fennakadásokat okoz a közlekedésben, hanem balesetek forrása is lehet.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is azon vannak, hogy a város fenntartásába tartozó utak állapotát helyrehozzák amennyire lehet. Ma a Krúdy Gyula utat követően a Liszt Ferenc úton tevékenykedtek. Egyelőre ők is betont lapátolnak a kritikus részekbe, majd lapvibrátorral erősítik meg az anyagot. Akad feladat bőven.

„Nyilván mi is járunk körbe, sok művezetőnk van, akik járják körbe az utakat, ők jelentik, hogy ha vannak kátyúk, meg hát lakossági bejelentések is vannak. Jelenleg most mivel a keverőtelepek már leálltak, tehát az aszfaltkeverő telepek, így betonkátyúzást tudunk végezni, főleg a veszélyes kátyúkat keressük, azokat tömjük be ezzel, ez egy ideiglenes megoldás, március végén indulnak újra a keverőtelepek, akkor tudunk kátyúzni aszfalttal” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Az intézmény munkatársai tavaly decemberben kezdték el az ideiglenes útjavításokat többek között a Gubonnai úton, Ráctag térségében. Ezen a héten már Kistóban és a Gyár úton is jártak. Az időjárás függvényében igyekeznek haladni. Jövő hétre igen hideget jósolnak a meteorológusok, így akkor nem valószínű, hogy tudnak majd betonozni.