A Bolyky Tamás Általános Iskola képviselte Ózdot a Nagy Vagy! című műsorban
Oktatás
2024. jan. 10.

A Bolyky Tamás Általános Iskola képviselte Ózdot a Nagy Vagy! című műsorban

Bejutottak a bolykysok a Nagy Vagy! televíziós vetélkedőbe, amelyet Budapesten rendeztek. Az intézmény szülőkből, tanárokól és diákokból álló 10 fős csapata kiválóan teljesített.

A téli szünet utolsó napján vett részt a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata az egyik kereskedelmi televíziós csatornán futó Nagy Vagy! országos iskolai vetélkedőn, Budapesten. Mivel sportos feladatokról volt szó, a diákok kiválasztása során fontos szempont volt, hogy jó fizikummal rendelkezzenek és ügyesek legyenek. Olyan szülőket is bevontak, akik a sportversenyen szintén jól teljesítenének. A tíz fős csapatot hat tanuló, és négy felnőtt erősítette. Csapatkapitányuk az egyik extrémsport vetélkedőműsorból jól ismert Besenyei Boglárka volt. Többször is gyakoroltak a nagy nap előtt, a felkészülésben Vanczák Attila működött közre.

„Büszkék lehettünk rá, hogy innen Ózdról képviseltük ebben a versenyben az iskolánkat, és hát annyit el lehet árulni, ha a konkrét eredményt nem is, hogy jól képviseltük, és nagyon nagy izgalmakon mentünk keresztül végig. Talán azt is el lehet mondani, hogy mindegyik adásban benne leszünk, tehát kimaxoltuk a dolgot, a lehetőségeinkhez képest pedig pláne. Mert hát ugye kicsike kis csapat voltunk kis tornateremmel. És mégis ahogy a címében is benne van végül nagyok lettünk” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Különböző környezettudatossággal és hungarikumokkal kapcsolatos elméleti kérdések is színesítették a versenyt. A megmérettetés főként a sport köré épült. A résztvevők ügyességét és fizikai állóképességét is próbára tették a szervezők. Vízen, talajon, de még a levegőben is meg kellett mutatniuk mire képesek. A fiatalok pedig kitartóan vették az akadályokat és örömmel léptek ki komfortzónájukból.

„Nagyon jó volt ott lenni, képviselni az iskolát. Nagyon sokat gyakoroltunk erre, és jól felkészültünk minden feladatra, úgyhogy jól is teljesítettünk. A szurkolótáborunk is nagyon nagyon jó volt, nagyon sok pluszt adtak nekünk, hogy kibírjuk, mert azért eléggé hosszú ideig tartott ez az egész. Igazából kedvencet nem is tudok választani, mert annyira jó volt az összes, hogy az összeset nagyon élveztem” - emelte ki Tóth Viktor.

A munkából mindenki kivette a részét. A szülők különböző kellékekkel segítették a gyerekeket. Nagyon fontos volt, hogy koncentráltak legyenek, hiszen a logikailag összetettebb feladatokat csak így tudták teljesíteni.

„Hát jó volt az iskolát nagyon képviselni és nagyon jól éreztem magam, nekem a kötélmászás tetszett a legjobban” - nyilatkozta Dulai Roni.

A csapatra mindenki nagyon büszke az intézményben. A napokban élménybeszámolót is tartottak diáktársaiknak. Az aulában gyűltek össze, ahol a tagok kis ajándékot is kaptak. Az ózdiak a televízió képernyők előtt január 20-tól szurkolhatnak majd a bolykysoknak, ugyanis ekkortól kerül majd adásba a kereskedelmi csatornán a vetélkedő, amelyet nyolc részen keresztül izgulhatnak végig a nézők.