Ózdon és környékén is számos gondot okozott az ónos eső
Város
2024. jan. 18.

Ózdon és környékén is számos gondot okozott az ónos eső

A tegnapi ónos eső számos gondot okozott a városban élőknek. Habár a csúszós csapadékot már felváltotta az eső, az elkövetkezendő napokban még számolni kell a megváltozott útviszonyokkal.

Számos autó sofőrjének meggyűlt a baja tegnap este az ónos eső okozta síkos utakkal. De nem csak a városban okozott problémákat a jelentős mennyiségű csúszós csapadék. Egy kamion a borsodnádasdi szerpentinen járt pórul, amelynek szerelvénye az árokban landolt. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy segítsék a közlekedést mind a balesetek, mind a bejelentések helyszínein.

„Kollégáimat az elmúlt időszakban nagyon sok bejelentéssel kapcsolatban riasztották, mind Borsodnádasd, mind Putnok, illetve városunk területén is. Folyamatosan intézkednek, forgalmat irányítanak és segítik a haladást a közúti forgalomban elakadtaknak, árokba csúszottaknak és segítenek a mentők, illetve tűzoltók munkájában is” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A hazafelé igyekvőkön kívül másnak is bosszúságot okozott a rendkívüli időjárás tegnap este. Az egyik Ráctagtetőn található vendéglátós a közösségi oldalára írta ki, hogy a kiszállítást kénytelenek szüneteltetni, mert megközelíthetetlenné vált éttermük a futárok számára.

„Igazából amikor leesett az eső, volt egy pár koccanás az utca aljában. Utána jött a sózó autó, ami egy kis idő után felfordult Ráctagba is, ami után megpróbált egy pár autó felmenni, viszont egyáltalán nem tudtunk így a felétől tovább jutni. Körülbelül nyolcan álltunk egymás mögött a Ráctag úton a parton, mindenki elakadásjelzővel gurult vissza, mert 10 autóból egy vagy kettő tudott felmenni” - mondta Weinémer Bence, a Pizza Pizza Ózd tulajdonosa.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon meglepő módon eseménytelenül teltek a tegnap esti és éjszakai órák. Az első káreseti jelzés ma hajnalban futott be hozzájuk. Egy nyergesvontató akadt el Domaháza és Cered között. A várható nagy mennyiségű csapadék, valamint a csúszóssá vált útfelület azonban arra enged következtetni, hogy a tűzoltók sem pihenhetnek sokáig.

„A viszonylagos eseménytelenség nem azt jelenti, hogy nem lesz feladatunk ezzel a fajta káresettel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy abban a percben, mikor megindul minden úton, vagy mellékúton a forgalom, megszaporodik a jelzések száma. Ilyenkor jönnek elő a kidőlt, leszakadt fák, a földcsuszamlások és hasonló káresetek. Ezek mind-mind műszaki mentések, ahol viszonylag sokat fognak beavatkozni a kollégáim” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Nagyon fontos, hogy a rendkívüli időjárásra való tekintettel csak megfelelő műszaki állapotban lévő autóval induljunk útnak. Aki még esetleg nem cserélte le a nyári abroncsot télire, az mindenképpen tegye meg. A csúszós utak mellett a csökkent látási viszonyok is megnehezítik a sofőrök dolgát, így óvatosan és körültekintően vezessünk, hiszen mindenkit hazavárnak.