Bizottsági hatáskörben hoztak döntéseket
Önkormányzat
2024. márc. 1.

Bizottsági hatáskörben hoztak döntéseket

Ingatlan értékesítések, eszközök használatba adása, a 2024. éves munkaterv és taxis férőhelyekkel kapcsolatos döntések is szóba kerültek a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság rendkívüli ülésén.

A grémium öt napirendi pontot tárgyalt meg, melyek mindegyikéről bizottsági hatáskörben döntöttek. Szóba került többek között önkormányzati tulajdonú eszközök használatba adása. Öt évvel ezelőtt pályázaton szerzett hangszereket a város. A projekt célja a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi felzárkóztatása volt, ehhez használták az eszközöket. A program lezárult, az eszközöket pedig a Kék Sirály Zenei Egyesületnek adják használatba, akik tovább folytatják azoknak a hátrányos helyzetben élő fiataloknak az oktatását, akik nem tudnak élni a zeneiskola adta lehetőségekkel. A grémium döntött a taxiállomások helyéről. Továbbra is 29 férőhely áll majd a rendelkezésükre, de kettő megszűnik az Árpád vezér úton. Angyal Béla a terület képviselője azt mondta, hosszú ideje nem parkolnak már ott, csak hívásra érkeznek, ezáltal pedig ezek a helyek is felszabadulnak a lakók számára. Döntöttek továbbá a 2024. évi munkatervükről, valamint újabb értékesítéseket is elfogadtak.

„A mai nap a bizottsági ülésen, a bizottságra átruházott hatáskörben meghozott döntéseket tárgyalta. Többek között egy lakóingatlant és egy földterületet értékesítettünk, aminek az összege 1.750.000 forint volt” - mondta Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.