Szépkorú hölgyet köszöntöttek Dóczi Antal Diakóniai Házban
Város
2024. márc. 20.

Szépkorú hölgyet köszöntöttek Dóczi Antal Diakóniai Házban

Medve László Bálintnét a Dóczi Antal Diakóniai Ház kilencvenéves lakóját ünnepelték ma délután. Erzsike néni hosszasan mesélt életútjáról a vendégeknek.

Kilencvenedik életévét ünnepelte Medve László Bálintné a Dóczi Antal Diakóniai Ház lakóival. A jeles napon Janiczak Dávid és Kovács Adrienn az önkormányzat képviseletében virágcsokorral, valamint emléklappal köszöntötték az ózdi hölgyet. A terület képviselője, Csutor László is kedveskedett az ünnepeltnek néhány szál virággal. A városvezetés mindig szívesen eleget tesz a meghívásnak. Erzsike néni meghatódva fogata a születésnapi jókívánságokat.

„Amikor meghívást kapunk sokszor ellátogatunk a kilencven, kilencvenöt, vagy éppen a százéves születésnapokra. Mondhatni, hogy a városban nagyon sok szépkorú hölgy és azért férfi is él. Erzsike néni itt a táblai otthonban nagyon jó környezetben és nagyon kedves lakótársakkal együtt töltötte a születésnapját mai napon. Számomra is nagy örömmel szolgált, hogy felköszönthettem ezen jeles alkalomból” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Erzsike néni az otthon lakóinak körében ünnepelte az elismerésre méltó kerek évszámot. A szépkorú hölgy hosszasan mesélt fiatal éveiről. Ózdon született, gyermekkorát Várkonyon töltötte, majd Táblában élt. Boldog szerető férjétől egyetlen fia született. A Városi Tanács pénzügyi osztályán kezdett dolgozni. Később a kórházban folytatta munkáját, szintén hasonló munkakörben, ahonnan harminc év után miniszteri kitüntetéssel ment nyugdíjba.

„Aranyosak, kedvesek az itteniek, olyanok, amilyenek, én el tudom fogadni őket. Mindenki szeret, segítőkész, a kórházban meg ott is, tényleg mondom, hogy így jöttem el nyugdíjba” - fogalmazott Medve László Bálintné.

A szépkorú hölgy igazi közösségi ember, hiszen sok mindenből kiveszi részét az otthonban. Kedves, vidám tagja a csapatnak. Terítők horgolásával és díszítésével szívesen tölti idejét. A mai jeles alkalomra is segített pogácsát sütni saját receptje alapján. Erzsike néni azt tanácsolja a fiataloknak, hogy legyenek becsületesek, töltsék munkával az idejüket, legyenek barátságosak. Szerinte ugyanis ez a hosszú élet titka.