Fiatal tehetségek
Oktatás
2021. okt. 20.

Fiatal tehetségek

Zenei programon vettek részt a Dóczi Antal Diakóniai Ház lakói és az Ózd-Sajóvárkony Református Egyházközség tagjai.

A Dóczi Antal Diakóniai Ház 2014-ben jött létre, amely célja, hogy támogatott lakhatást nyújtson fogyatékkal élők részére. Három intézményegységből áll, ami jelenleg maximális létszámmal üzemel. A hely egyébként az Ózd-Sajóvárkony Református Egyházközség fenntartása alatt működik. Bartha Beáta kezdetben Bundzik Attila lelkipásztor mellé érkezett beosztott lelkészként, azonban 2017-től mind az intézményben, mind a gyülekezetben egyedül végzi szolgálatát.

„A támogatott lakhatás az lehetőséget nyújt, hogy a hétköznapi élethez legközelebb éljék az emberek az életüket. Segítő szolgálatot nyújtunk számukra, amiben szükségük van ránk, de egyébként az önállóság a cél, hogy minél inkább megmaradjon az emberek számára a különböző problémák, betegségek ellenére is, hogy ő önmagát el tudja látni” - mondta Bartha Beáta, református lelkipásztor.

A lelkésznő szeretett volna a pandémia után egy programmal kedveskedni a gyülekezet tagjai és az itt élők számára, ezért egyetemi szaktársát, Nádaski Attilát látta vendégül. A férfi egyébként hivatásos imitátor, emellett pedig tizenhat éve foglalkozik hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával. Zenetanár társával néhány tehetséges fiatalt is magával hozott, hogy kipróbálhassák magukat egy közönség előtt.

„Felajánlottam nekik, hogy az én diákjaimnak ez egy mély vízbe dobás, és így jobban és gyorsabban fejlődnek a hátrányos helyzetű gyerekek. Sikerélmény és önbizalom lesz a lelkükben. Több vágyuk lesz a még több gyakorlásra, a még több előrehaladásra a gitárban és az énekben és úgy gondoltam, hogy ezt felajánlom” - nyilatkozta Nádaski Attila, zenetanár.

Az előadást Nádaski Attila produkciója zárta, amelyben Elvis Presley híres számai csendültek fel. A résztvevők nagyon élvezték az előadást, a fiatalok produkciója néhányuknak könnyet is csalt a szemébe.