Mellrákellenes séta
Város
2021. okt. 21.

Mellrákellenes séta

Ötödször tartottak mellrák ellenes sétát városunk utcáin. A rendezvényt Nagy Károlyné Dobó Katalin és Sántha Klára védőnő hívta életre évekkel ezelőtt.

Idén is a Városház téren gyülekeztek az ötödik ózdi mellrák ellenes séta résztvevői. A pandémia miatt a tavalyi év kimaradt, de ebben az esztendőben ismét többen magukra vették a rózsaszín szalagokat és sálakat, valamint a szervezők felajánlásoknak köszönhetően gyönyörű gerberákat is biztosítottak. A programot Zsuponyó Anett az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke nyitotta meg.

„Sokan vannak, akik amikor átesnek egy nagy betegségen, örökre ki akarják törölni agyukból a történteket. Nem akarnak emlékezni a mérhetetlen sok fájdalomra, kínra, keservre, átsírt éjszakára és a reménytelenség különböző fázisaira. Én még is azt mondom, hogy igen is emlékeznünk kell és emlékeztetnünk kell másokat arra, hogy bizonyos betegségek, ha idejében diagnosztizálják őket gyógyíthatóak” - fogalmazott Zsuponyó Anett, önkormányzati képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.

Ezt követően egy rövid kulturális műsort láthattak a megjelentek, a szervezők ezzel is szerették volna színesebbé tenni ezt az alkalmat. Ennek keretében Zelei Nikolett énekelte el a Megasztár Búcsúdalát, valamint Fábián-Dobos Eszter előadásában hallgathatták meg az érdeklődők Antoine de Saint-Exupéry, Fohász című versét.

„Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához! Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk. Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit. Kérlek, segíts, hogy tudjak várni! Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra” - szavalta Fábián-Dobos Eszter.

Az ünnepélyes megnyitót követően a résztvevők felsorakoztak, majd együtt kezdték meg a vonulást egészen az Olvasóig. Idén a pandémia miatt szakítva a hagyománnyal nem tartottak előadásokat az intézményben.