Aki a virágot...
Szabadidő
2021. nov. 26.

Aki a virágot...

A virágok jegyében telt a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark legutóbbi programja. A vendég ezúttal Jolika volt, aki vállalkozásának kalandjairól is beszélt a résztvevőknek.

Szebbnél szebb virágok, koszorúk és különféle dísztárgyak fogadták a vendégeket a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A szemet gyönyörködtető növények Jolikához kapcsolódnak, akit városunk lakóinak minden bizonnyal már nem kell bemutatni. Ő az, akit felkeresünk, ha valakit szeretnénk meglepni névnapján, születésnapján, vagy bármilyen egyéb alkalomból. A hölgy immár harminc éve folytatja vállalkozását, amelyhez kapcsolódóan számtalan élményben és kalandban volt már része. A beszélgetés során ezekről is hallhattak a vendégek.

„Szerintem nagyon fontos, hogy az embernek legyenek különlegességei, legyen friss a virág mindig. Nyilvánvaló, hogy nagyon fontos az emberekhez való viszonyunk, mert gyakorlatilag azt mondhatom, hogy a vevőinknek a legnagyobb százaléka tényleg úgy jön, mint ha hazajönne” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Az itt megcsodálható különlegességek között persze már az ünnepekhez kapcsolódó alkotások is megtalálhatók voltak. Így számtalan színösszeállításban és formában készített adventi koszorúk, apró angyalkák, de még fenyőfát és szarvast mintázó dekorációk is díszítették az NFÉ előterét. Sokan azt tartják, hogy a virágkötészet szinte már művészet, hiszen nemcsak szépérzéket, hanem kreativitást is igényel. Emellett a csokrok és a különféle virágból összeállított dekorációk készítőinek egyre inkább szem előtt kell tartani azt is, hogy sokan egyediségre vágynak.

„Ennek a programsorozatnak az alapvető tematikája az arra épült, hogy itt, főként helyben működő, alkotó termelőket, kistermelőket, kézműves termékeket készítő helyi alkotó embereket mutassunk be. Így az elmúlt jó pár esténk alkalmával, az ősz folyamán különböző tematikában kézműves termékeket mutattunk be. Ma este pedig egy mindannyiunk számára ismert személyt mutatunk be, Jolikát az NFÉ estje keretében” - emelte ki dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Az este folytatásaként egy, a témához hangulatában jól illő francia vígjátékot, A rózsák királynőjét tekinthették meg a résztvevők. Persze az NFÉ az év hátralévő részében is készül még programokkal. Így érdemes nyomon követni az intézmény közösségi oldalát, ahol naprakész információkat szerezhetünk ezekkel kapcsolatban.