Látványos gyógyulás
Egészség
2022. febr. 25.

Látványos gyógyulás

Kiss Boglárka is fellép az Együtt című előadáson március 5-én. A sikeres operációnak és rehabilitációnak köszönhetően a közönség így őt is láthatja majd az Olvasó színpadán.

Kiss Boglárka neve valószínűleg a legtöbb ózdinak ismerősen cseng. Bogi 2020-ban még egy úgynevezett ortézis nevű eszközt viselt. Ez adott támaszt lábainak. A gyermeket születésekor ért idegrendszeri károsodás, növekedésével együtt pedig állapota tovább romlott volna. Ezért szülei 2020 nyarán a lakossághoz fordultak segítségért, hogy egy sürgős operációhoz előteremthessék a szükséges összeget. Számos szervezet és magánszemély állt a jó ügy mellé. Így többek között az Ózdi Kézilabda Club akciót is indított, amelynek során egy dedikált pólóra lehetett licitálni. Az október 20-ai operációt megelőzően pedig a Szabad Szombat Táncegyüttes szervezett egy jótékonysági eseményt az Olvasóban, „Lépjünk Bogi lépéseiért!” címmel. Az együttes elnöke az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület vezetőjével, Győrffi Katalinnal együtt vendége volt az Ózdi Városi Televízió e heti, Kaleidoszkóp című magazinjának, amelyben egy örömteli hírről számolt be a nézőknek.

„Néha-néha hallottunk róla hírt, hogy egyre jobban van. Ezzel kapcsolatban mondok egy nagyon-nagyon jó hírt. A kicsi lány egy-két hónappal ezelőtt jelentkezett nálunk, az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület berkeibe, hogy szeretne táncolni. Tehát olyan szinten valósult meg a kislány gyógyulása, ami ugyan még nem tökéletes, de a közösségi életbe, a mozgásterápiára ez a néptánc nagyon jó lesz. Úgyhogy most egy kisgyermek játékkal a március 5-ei fellépésünkön már színpadra fog állni” - mondta Balog Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes elnöke.

Felkerestük a családot, hogy megtudjuk, a kislány hogyan készül a fellépésre. Örömmel fogadták stábunkat, Bogi pedig már népviseletbe öltözve várt bennünket szeretett cicájával, Mollival. A 2020 októberében elvégzett operációt és számos rehabilitációs kezelést követően immár ortézis segítsége nélkül mutatta be azokat a lépéseket, amelyeket nemsokára a nagyközönség is láthat majd. A gyermek nagy lelkesedéssel készül a szereplésre.

„Nagyon jól érzem magam a barátaimmal, meg hogy új lépések is vannak” - nyilatkozta Kiss Boglárka.

Bogi nemcsak otthon, hanem a többi gyerekkel együtt az Olvasóban is rendszeresen gyakorol, hiszen közeleg a fellépés ideje. Ám a kislány ezután is folytatni szeretné a táncot. Így minden bizonnyal nemcsak március 5-én, hanem számos más alkalommal is láthatjuk majd őt.