Épülő körforgalom
Város
2019. ápr. 16.

Épülő körforgalom

A végéhez érkezett a közművezetékek kiváltása a Piac és Sárli utak kereszteződésében épülő körforgalom alatt.

A kivitelező cég dolgozói a tervezettnél lassabban tudnak haladni a munkálatokkal, mert több közművezeték sem azon a helyen volt lefektetve, ahol korábban a térkép jelezte. Egyes esetekben egy vagy akár két méter eltérést is tapasztaltak, ezért haladnak óvatosabban a megszokottnál.

A kivitelezőnek elég sok közművet kell kiváltania, de új nyomvonalakat is létre kell hozniuk. Ez többek között érinti a hírközlőkábeleket, a közvilágítással, valamint gázzal kapcsolatos vezetékeket is, hiszen ezek mind a földben helyezkednek el. Ma városunk polgármestere és alpolgármestere is megtekintette a március közepe óta zajló munkálatokat.

„Nehézségekbe is ütköztek az elmúlt időkben, hiszen több közművezeték nem azon a helyen volt lefektetve, ahol korábban a térképen jelezve volt. Azonban a problémákat megoldották, és megoldják a közművek kiváltását teljes mértékben. Jövő héttől már az építkezés fog zajlani, úgyhogy bízunk benne, hogy minél hamarabb elkészül majd városunk legújabb körforgalma” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az egyik, jelenleg még az építési terület felett, a levegőben húzódó távközlési vezetéket is hamarosan a földbe fektetik, ennek már előkészítették a védőcsövet is, jövő héten húzzák bele az új kábelt.

„Már a vége felé járunk, a kilencven százaléka a közművezetékeknek ki van váltva, most a közműárkok visszatömörítése, illetve a feltöltése történik” - nyilatkozta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

Gyurkó Tibor, a kivitelező cég építésvezetője elmondta azt is, hogy bár most kicsit megcsúsztak, de a jövő heti kábelezés már nem fogja érinteni az építkezést, így párhuzamosan tudnak haladni a feladatokkal. Elkezdik a körforgalom szegélyezését, és ehhez kapcsolódóan a kerékpárút és járda építését is. A tervezésnél figyelembe vették azt is, hogy a közlekedőket ne zavarják majd a növények, így a torkolatoknál, járdaszigeteknél csupán térkő és aszfaltborítás lesz.