Épülő körforgalom
Város
2019. máj. 15.

Épülő körforgalom

Az utolsó villanyoszlopokat is helyükre rakták, a szegélyezés ötven százalékos készültségben van, a gyalogjárdát is alakítják, holnap pedig megkezdik a kerékpárút építését is.

 Az időhátrány miatt alvállalkozó is segíti a munkát.

A Piac és Sárli utak kereszteződésében épülő körforgalommal kapcsolatos munkavégzést számos tényező nehezíti, korábban a közművezetékek elhelyezkedése hátráltatta a folyamatokat, most pedig az időjárás okoz kellemetlenséget. Ezért a héten többen is dolgoznak a területen, hogy a lemaradást megpróbálják behozni, alvállalkozót is bevontak a folyamatokba, akik a közvilágítás kialakítását végezték.
 
„Ma az utolsó villanyoszlop is a helyén lesz, az új világítótestekkel ellátva. A két régi villanyoszlopot is még ma eltávolítjuk. A szegélyezés körülbelül ötven százalékos készültségben van, már ami a kiemelt szegélyeket illeti. Ezzel párhuzamosan beindult a gyalogjárda kerti szegéllyel való kialakítása. Reményeim szerint holnap elindítjuk a csomóponthoz kapcsolódó kerékpárút építését” - nyilatkozta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

Ma a területen egy olyan szakember is tevékenykedett, aki földmérési munkákkal foglalkozik. Ő tűzi ki azokat a pontokat, amelyek alapján az építkezés zajlik. Az eszköz, amellyel dolgozik egy GPS, amely egyszerre három műholddal kommunikál, és centiméterpontos adatokat szolgáltat. A kivitelező minden felmerülő problémára igyekszik rugalmasan reagálni. Az egész építkezés során eddig egy fát kellett kivágniuk, többet pedig semmikképpen nem szerettek volna eltávolítani a területről.

A megbízott kft. vezetői egyébként heti rendszerességgel összeülnek úgynevezett kooperációra a projekt illetékeseivel. A megbeszélések tárgyát a körforgalom építésével kapcsolatos körülmények szolgáltatják. Mindenki abban reménykedik, hogy e hónap végére már teljes egészében elkészül a körforgalom.