„Tisztítsuk meg az Országot” Ózdon
Város
2021. máj. 10.

„Tisztítsuk meg az Országot” Ózdon

Ózd Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium által az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján meghirdetett „Tisztítsuk meg az Országot” felhívásra.

Ez az illegális hulladéklerakók felszámolásához nyújt segítséget.

A 2021. március 12-i támogatói döntés alapján a 2021/TMOP/0041 azonosítószámú projekt 5.741.925 Ft támogatásban részesült.

A pályázatban szereplő megtisztítandó terület Ózd város központjában, lakott terület szomszédságában és az Interspar áruház parkolója mellett található, önkormányzati tulajdonú beépítetlen terület, melynek egy részén található az a főként kb. 250 m3 (beton, tégla, cserép) építési törmelékből álló illegális hulladéklerakó, valamint kb. 15 m3 kommunális hulladék, amely elszállításra, deponálásra fog kerülni.

Célunk a hulladéklerakó megszüntetésével a talajvíz, a levegőminőség szennyezettségének csökkentése is.

A terület megtisztítása után, az újbóli lerakások kialakulását napi ellenőrzések végzésével és térfigyelő kamera telepítésével kívánjuk megakadályozni. Ez az Ózd Városi Rendészet feladata lesz, akik a rendszeres járőrözéssel, a térfigyelő kamera hálózat üzemeltetőjeként hatékonyan tudják a feladatot ellátni.

A támogatói okirat 2021. április 1. napján lépett hatályba, a projekt befejezési határideje 2021. május 31.