Elismerések pedagógusnapon – Idén közel húsz ózdi tanító és tanár szakmai munkáját jutalmazták. Az ünnepi eseményt Putnokon rendezték
Oktatás
2022. jún. 21.

Elismerések pedagógusnapon – Idén közel húsz ózdi tanító és tanár szakmai munkáját jutalmazták. Az ünnepi eseményt Putnokon rendezték

A tanárokat, tanítókat köszöntötték, a Központi Pedagógusnapon. Putnokon a Rendezvények Háza adott otthont a jeles eseménynek. Városunkból közel 20 pedagógust kapott elismerést.

Zsúfolásig megtelt a putnoki Rendezvények Házának nagyterme. Pedagógusok foglaltak helyet, őket ünnepelték. Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta és egyben megköszönte áldozatos és fáradságos munkájukat. Hangsúlyozta, a diákok példaképei a tanárok, akik a helyes utat mutatják a jövő nemzedékének.

„A szépre és a jóra emlékezünk, meg azokra a gyermekekre, akiktől mi is nagyon sokat kaptunk. Ez a fajta szeretet kísér bennünket végig, egy életen át” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri. biztos

Markovicsné Demeter Edina a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy ma ünnepelni jött. Hiszen a pedagógusnap hivatott arra, hogy több évtizedes hagyomány adta lehetőséget kihasználva köszönetet mondjanak a tanároknak, óvodapedagógusoknak, nevelőknek, hogy ezt a pályát választották, kitartanak és megmaradnak pedagógusnak.

A beszédeket követően adták át a kitüntetéseket. A miniszter elismerő oklevele kitüntetésben részesült, Takács Ilona oligofrén és tiflopedagógus, aki a Csillagfürt EGYMI-ben a fogyatékkal élő gyermekek tanításával, nevelésével foglalkozik, immár 40 éve.

„Ritkaság, amikor az ember a hobbijának élhet. Én ennek éltem. Hobbiként is csináltam. Végtelen nyugalom, boldogság és az az érzés, hogy tudok tenni a sérült gyermekekért, az nagyon jó érzés” - hangsúlyozta Takács Ilona, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

Pedagógus szolgálati emlékérmet vett át, valamint a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója elismerésben részesítette Sebőkné Iharosi Ágnest, aki 40 éve dolgozik a Sajóvárkonyi Általános Iskolában. Évtizedeken át többnyire a legnehezebb és a legszebb feladatot kapta, az első osztályosok megtanítását az írásra, olvasásra, számolásra.

„Nekem ez az iskola a második otthonom. Nagyon szívesen dolgoztam itt, nagyon szerettem itt dolgozni és nagyon örültem, hogy kisgyerekekkel tudtam foglalkozni. Különösen ilyen nehéz körülmények között élő kisgyerekekkel, ugyanis nagyon-nagyon sok örömet nyújtottak nekem azzal, amikor esetleg szülői segítség nélkül első osztályba sikerült őket írni, olvasni és számolni megtanítani” - emelte ki Sebőkné Iharosi Ágnes, a Sajóvárkonyi Általános Iskola alsó tagozatos tanítónője.

Az ünnepelt pedagógusok pályájuk során mindig arra törekedtek, hogy legjobb tudásuk szerint neveljék a rájuk bízott gyermekeket. A hivatásuk és az intézményük iránt tanúsított alázat által magukénak tudhatják a gyermekek, a kollégák és a szülők tiszteletét is.