Zuhanyzás és fürdőruha – a legtöbben betartják a házirendet az Ózd Városi Strandfürdő területén
Város
2022. júl. 22.

Zuhanyzás és fürdőruha – a legtöbben betartják a házirendet az Ózd Városi Strandfürdő területén

A legtöbben betartják a szabályokat az ózdi strand területén. Ilyen például a kötelező zuhanyzás a medencébe lépés előtt, vagy éppen az, hogy csak fürdőzésre alkalmas ruhaneműben mártózhatunk meg.

Az Ózd Városi Strandfürdő június elsején idén is megnyitotta kapuit. Mint minden létesítményben, úgy itt is vannak alapszabályok, amiket mindenkinek be kell tartania. Ilyen például az, hogy a karszalagot mindenkinek viselnie kell addig, amíg a strandon tartózkodik. A medencéket zuhanyzást követően, csak fürdőzésre alkalmas ruhaneműben lehet igénybe venni. Emellett a víz közvetlen környezetében ételt és italt fogyasztani szigorúan tilos.

„A figyelmet mindig felhívjuk arra, hogy a házirendet és a szabályokat tartsák be a vendégeink. Erre a kollégáim is odafigyelnek, de vannak kiugró események, amikre jobban oda kell figyelni. Ezek általában felszólításra meg szoktak szűnni, de ha nem, akkor rendőri segítséget szoktunk hívni” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Szerencsére az idén erre még nem volt példa. A strandra mindenki a kikapcsolódás miatt érkezik. Így ügyeljünk arra, hogy a viselkedésünkkel másokat ne zavarjuk. Vízbe ugrani is tilos, hiszen amellett hogy balesetveszélyes, másoknak is kellemetlen pillanatokat okozhatunk vele. A házirend egyébként a strandon többször is hallható a hangosbemondóban.

„Rendszeresen bemondja, hogy hogyan kell viselkedni a strandon, hogyan kell öltözködni. A sok vízivásról és az egyéb szabályokról is, amit nap mint nap hallani a televízióban és a rádióban is. Biztosan be is tartják, sőt aki nem, az pórul is járhat, mert ez a 40 fok csak 40 fok” - nyilatkozta Simon Péterné.

Kisállatot sem lehet bevinni a létesítménybe. Dohányozni is csak a kijelölt területeken engedélyezett. A hétvégén is marad a meleg időjárás, így biztosan sokan választják majd a pihenés ezen formáját. Azonban fontos, hogy a házirendet tartsuk be a pihenés során is.