Beton címmel, új kötettel jelentkezett Haklik Tamás
Kultúra
2022. aug. 31.

Beton címmel, új kötettel jelentkezett Haklik Tamás

Beton címmel, új kötettel jelentkezett Haklik Tamás, akinek már nem az első alkotását olvashatta a nagyközönség. A könyv pozitív elismerést kapott Szabó Simon színész-rendezőtől.

„Abszolút filmért kiált!” - olvasható Haklik Tamás legújabb könyvének borítóján, mely idézet Szabó Simon színész-rendezőtől hangzott el, miután elolvasta a könyvet. A történet egy fikció, a kilencvenes években kezdődik itt Ózdon. Magyar Richárd a főszereplő, az ő szemszögéből ismerjük meg az akkori társadalmi problémákat, a fiatalok élethelyzeteit.

„Azért választottam a Beton címet a regénynek, mert ez az élet szinonimája is lehet, ahogy tartalmazza is a regény hátlapja. A felnőtté válás és a beteljesülés küzdelme maga az élet, ami kemény, mint a beton. Kezdetben lágy, könnyen formálható, de végül lassan megkövül, keménnyé válik. Tehát az élet is olyan, mint a beton, hogyha belegondolunk. Elveszítünk embereket és olyan magánéleti dolgokon megyünk keresztül, ami miatt egy kicsit megkeményedünk legbelül” - mondta Haklik Tamás.

Haklik Tamás könyvét már sokan elolvasták a baráti és ismeretségi köréből, jó véleménnyel vannak róla, a fiataloknak ajánlják, és mint mondták, aki egyszer kezébe veszi a könyvet, nem tudja letenni.

„A mai fiatalokhoz szól ez a regény. Ők ezt az életet még nem igen élhették meg, mert akkor születtek, de ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, mert egy bepillantást nyer abba a világba, ami a rendszerváltás után történt itt Ózdon. Kilátástalanság, sokan kimentek külföldre, vállalkoztak, belebuktak a vállalkozásba. Többen a bűn útjára tértek, főleg erről szól a könyv. Nagyon érdekes” - hangsúlyozta Fekete József.

Haklik Tamás szociális munkásként tevékenykedik a mindennapokban, de időt és energiát nem sajnál arra, hogy kevés szabadidejét írással töltse. Nagyon bízik abban, hogy könyvének tartalma film formájában is a nézők elé tárul a jövőben. Elmondása szerint már a fejében van a következő, több szálon futó történet.